Driftingenjör - Svensk Kärnbränslehantering AB

Driftingenjör - Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

SKB söker en drivande och engagerad driftingenjör till Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR.

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Vad du kommer att göra
  • Stödja SFR:s driftledning
  • Arbeta med arbetsbeskedshantering och driftövervakning samt vara ett kompetensstöd för anläggningens drifttekniker
  • Upprätta driftordrar och elavgränsningar
  • Arbeta med provning och driftsättning i projekt- och ändringsverksamhet
  • Utveckla arbetssätt, rutiner och instruktioner
  • På sikt ingå i SFR:s driftledning

Vem är du?

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning med inriktning el alternativt motsvarande yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i kärnteknisk verksamhet och av arbete som kopplingsledare/eldriftledare eller med provning/driftsättning.

Som person är du ansvarstagande och kvalitetsmedveten, du har en positiv attityd och du levererar enligt uppsatta mål. Rollen kräver lyhördhet och en god förmåga att samverka och kommunicera på ett tydligt sätt. En annan viktig egenskap är tålamod och uthållighet även vid förändrade förutsättningar och situationer.

Vi förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Kunskaper i engelska är meriterande.

Körkort B är ett krav

Här kommer du att arbeta
På SFR, som ligger i Forsmark, Östhammars kommun, står vi inför stora utmaningar, dels ska anläggningen moderniseras, dels planerar vi för en stor utbyggnad.

På anläggningen arbetar cirka 40 medarbetare och du kommer att arbeta på driftenheten som ansvarar för den operativa driften av anläggningen. Driftenheten består idag av åtta medarbetare, både tekniker och ingenjörer.

Vi erbjuder en spännande utmaning där du får vara med och driva och påverka operativ drift i befintlig anläggning samt bidra med din kompetens i samband med utbyggnaden.

Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information
Rekryterande chef: Tomas Ahlinder, 073-041 68 93
Rekryterare: Ida Fågelqvist, 070-048 76 82

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den senast den 27 maj 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 27 maj 2022 (1 dag kvar)