Byggkonstruktör

Byggkonstruktör

Om tjänsten
Har du ett intresse för och erfarenhet av byggkonstruktion? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi två byggkonstruktörer till gruppen Mekanisk och Byggkonstruktion (NEMK) på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Gruppens verksamhetsområde är konstruktion inom det byggnadstekniska området samt för mekaniska anordningar. Gruppen är också ansvariga för tekniska bestämmelser för ytskydd. Konstruktionsenheterna har en central roll vid genomförande av framtida säkerhetshöjande åtgärder och modernisering av våra produktionsanläggningar. Genom investeringsbeslut kommer vi att genomföra ett stort antal projekt de närmsta åren och långtidsplanerna pekar mot hög beläggning för lång tid framåt. Vi behöver därför förstärka oss med två konstruktörer inom byggteknik.

Som byggkonstruktör ingår du i en grupp som ansvarar för detaljkonstruktion och framtagning av bygghandlingar och montageunderlag. Vi upprättar kontrollunderlag för uppförande och montage samt sammanställer och upprättar dokumentation för överlämning till drift och underhåll. Arbetet sker som drivande och ansvarstagande resurs i både stora och små projekt inom området byggkonstruktion.

Dina arbetsuppgifter
 • Ta fram åtgärdsförslag samt förslag till förnyelse av våra anläggningar.
 • Ta fram bygghandlingar vid förändringar och underhållsinsatser i våra anläggningar.
 • Granska konstruktionsunderlag.
 • Ta fram 3D-modeller och ritningar i Revit, Inventor och Autocad.
 • Utföra och tillämpa 3D-skanning vid konstruktionsarbetet.
 • Stödja verksamheten inom konstruktionsområdet i olika interna och externa forum.
Du kommer att arbeta självständigt men ha trygghet i att tillhöra en grupp med ett 20-tal (mek och bygg) konstruktörer och specialister. Vi har en bra sammanhållning och ett gott nätverkande inom gruppen. Det finns goda möjligheter till specialisering och vidareutbildning. Ny teknik för konstruktionsarbete införs ständigt och gruppen använder de senaste verktygen inom 3D-CAD och arkiv-PDM området.

Din bakgrund
Om dig
 • Vi söker dig som är civil-/högskoleingenjör, med antingen inriktning mot byggnadsteknik/väg, vattenbyggnad eller motsvarande. Alternativt arbetslivserfarenhet som anses likvärdig.
 • Du har arbetat några år med konstruktionsarbete.
 • Du har god allmänkännedom om betong och/eller stålkonstruktioner.
 • Du har god kunskap om Plan och Bygglagen och kan tillämpa denna i enlighet med EKS och Eurocode.
 • Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Erfarenheter från anläggningskonstruktion och/eller maskininstallation är starkt meriterande.
 • Har du dessutom erfarenhet av skadeutredningar i betongkonstruktioner så är det starkt meriterande.
 • Erfarenhet av kravställande av ytskydd på byggnader och mekanisk utrustning är meriterande (Certifiering från NACE, FROSIO eller BGAS/CSWIP inom ytskydd och design).
För att axla rollen på bästa sätt har du ett kreativt, flexibelt och problemlösande förhållningssätt samt drivs av att arbeta med komplexa frågor. Du är analyserande och noggrann och visar på uthållighet både vid med- och motgångar i arbetet. Att vara utåtriktad och samarbeta med andra är något du värdesätter då arbetet innebär både interna och externa kontakter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information
Vid frågor om tjänsten kontakta chef Kristoffer Sjöberg, 072-732 54 54, eller Malin Stensson (konstruktör i gruppen), 072-5653362.
Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Evelyn Fjellsdotter, 073-088 20 37

Fackliga representanter är Hans Lindqvist/Akademikerna, Helena Arneberth/Ledarna, Conny Nordström/SEKO, Mia Friberg/Unionen. Samtliga nås på 0173-810 00 (vx).

Välkommen med din ansökan senast den 8 december.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval sker efter sista ansökningsdag.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 8 dec 2022 (5 dagar kvar)