Arbetsledare el – Forsmarks Kraftgrupp

Arbetsledare el – Forsmarks Kraftgrupp

Är du en naturlig ledare med kunskaper inom el-området? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi två stycken arbetsledare el till gruppen El- och instrumentmontage (NMIE) på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Enheten montage består av tre grupper – verkstad, mek. montage samt el- & instrumentmontage och ansvarar för allt montage på Forsmark. Gruppen el- & instrumentmontage består av ca 70 st medarbetare. Vi är både fast och inhyrd personal som har olika roller och variation i ålder, utbildning, kön och bakgrund. Gruppen jobbar alltid efter att hitta lösningar och vara en föregångare gällande samarbete i organisationen. Som arbetsledare leder, planerar och genomför du installationsarbeten i samråd med montagesamordnare och montörer, inom ramen för utsatt budget och tidplan. I rollen ingår även att hjälpa gruppchef att uppfylla sitt arbetsmiljöansvar.

Dina arbetsuppgifter
 • Planera, bereda och godkänna kommande arbeten i anläggningen
 • Följa upp och godkänna utförda arbeten
 • Arbeta med kort och långsiktig resursplanering
 • Vara lyhörd för personalens fysiska och psykosociala arbetsmiljö
 • Vara ett stöd för personalen vid tekniska och andra frågor
 • Medverka i operativt arbete för att dela med dig och utveckla din kompetens

Om dig

Vi ser gärna att du
 • Har gymnasial utbildning med inriktning el-installation eller automation
 • Har minst fyra års arbetslivserfarenhet, vilket har gett dig erfarenhet och förståelse inom området
Meriterande
 • Erfarenhet som industrielektriker från processindustri
 • Tidigare erfarenhet från att vara arbetsledare/ledande montör
 • ESA, Safem, Heta arbeten, Arbetsplattformar, HLR
 • Erfarenhet från kärnteknisk verksamhet samt anläggningskännedom från Forsmark
 • Körkort B
För den här tjänsten behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Kunskaper i engelska, tyska och finska ses som meriterande.

För att lyckas i rollen tror vi att du har lätt för att skapa relationer och ser samarbete som en nyckel till framgång. Som person är du lugn och har en förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv och fokusera på rätt saker i stressade situationer. Du har en positiv inställning till ditt arbete, vilket också smittar av sig till personer i din närhet. Eftersom säkerhet är vår högsta prioritet är det viktigt att du aktivt strävar efter att krav och kvalitetsstandarder uppfylls. Då arbetet innebär att du planerar och leder andra är det också viktigt att du har en tydlig kommunikation och kan förmedla krav och förväntningar på ett bra sätt.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Levi Westman tfn 072 – 735 56 38 alt Erika Kjettselberg tfn 072 – 208 28 20 gruppchef NMK2
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Birgitta Nilsson, Unionen – Jenny Tjärnström. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 23 maj 2021.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (12 dagar kvar)