Kyrkogårdsföreståndare 100% Norra Roslagens pastorat

Kyrkogårdsföreståndare 100% Norra Roslagens pastorat

Tycker du om att arbeta utomhus? Är du en tydlig ledare med god samarbetsförmåga och blick för smarta rutiner? Har du erfarenhet av arbetsledning och parkförvaltning eller liknande? Läs mer om vår nya tjänst som kyrkogårdsföreståndare.

Arbetslaget, som består av sex heltidsanställda vaktmästare och fyra säsongsanställda medarbetare, arbetar även med kyrkliga handlingar och städning av kyrkor. Större delen av arbetstiden är förlagd till utearbete, med allt från maskinvård, gravgrävning, gravskötsel och trädgårdsarbete till markanläggning och snöröjning med mera. I dagsläget behöver vi förbättra våra rutiner och effektivisera arbetet på kyrkogårdarna.

Till den nyinrättade tjänsten som kyrkogårdsföreståndare söker vi dig som vill vara med och utveckla och förvalta arbetet inom begravningsverksamheten. I tjänsten ingår: utearbete inklusive ledning och planering av arbetet på kyrkogårdarna, arbetsmiljö, schemaläggning samt rapportering till kyrkoherde och förtroendevalda. Tjänsten är förlagd till vardagar och omfattas av Svenska kyrkans avtal.

Placeringsort: Östhammar

Kvalifikationer:
  • Utbildning och/eller erfarenhet av kyrkogårdar, parkförvaltning, mark och anläggning, eget företagande eller liknande.
  • Erfarenhet av arbetsledning.
  • Erfarenhet av utearbete. Förmåga att organisera, prioritera och upparbeta rutiner.
  • Kännedom om, eller vilja att lära sig mer om, begravningslagen och andra för begravningsverksamheten relevanta riktlinjer.
  • Förmåga att formulera underlag och ta in offerter.
  • God samarbetsförmåga och ett tydligt ledarskap.
Rekryteringsprocessen startar omgående och intervjuer för tjänsten sker löpande, dock senast 30 dec 2019.

Välkommen med din ansökan till: Roslagens norra pastorat,
Box 51, 742 21 Östhammar eller mejla: roslagens.norra.pastorat@svenskakyrkan.se. Ange löneanspråk.

Frågor om tjänsten? Kontakta gärna kyrkoherde Sara Jacobsson Grip tel 0173- 428 00, sara.jacobssongrip@svenskakyrkan.se
Mer info
Kontaktperson Maud Nilsson Persson
Telefon 017342800
Email Mejla Maud Nilsson Persson
Område Östhammar
Yrkesroll Administration, Miljö & Djurvård, Naturvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 dec 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Roslagens norra pastorat bildades 2017 och omfattar församlingarna Öregrund – Gräsö och Frösåker. Här finns sju kyrkor och två gravkapell, alla med tillhörande kyrkogårdar, och totalt cirka 5 000 gravar, inklusive minneslundar och askgravlundar. Pastoratet ansvarar för begravningsverksamheten i enlighet med begravningslagen och utvecklar och förvaltar kyrkogårdarna. Verksamheten finansieras av begravningsavgiften.