Processingenjör till Forsmark

Processingenjör till Forsmark

Har du en avslutad ingenjörsutbildning inom maskin, energisystem, process eller kemi? Då har du möjligheten att få ta dig an ansvaret som processingenjör på Forsmark. Detta är en chans att få komma in i en roll med mycket ansvar, men där du också får den tid och stöttning som du behöver som junior i branschen.

Information om uppdraget

Kärnkraften står i snitt för 40 procent av svensk elproduktion och på Forsmark uppgår den normalt till cirka 75 GWh dagligen. Forsmarks tre reaktorer har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion.

Du kommer att få arbeta i gruppen för systemkonstruktion inom process och VVS/VA. Här har du sällskap av 13 kollegor med bakgrunder inom maskinteknik, energisystem och kemiteknik. Då Forsmark har många spännande projekt igång söker vi nu två nya ingenjörer till teamet.

Du erbjuds
 • Att tidigt i karriären få ta plats i en grupp erfarna kollegor som kommer kunna lära dig arbetsuppgifterna på plats
 • Ett viktigt och långsiktigt uppdrag där du får vara med och bidra till att fortsätta säkerställa en säker och stabil elproduktion
 • Fokus på din utveckling med stöttning av din mentor från Forsmark samt coaching av din konsultchef på Academic Work
 • Möjlighet att i utvecklas vidare i Forsmark eller övriga Vattenfall-koncernen i framtiden, exempelvis i en chefsbefattning eller som specialist inom ditt område
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta i startfasen av projekt kopplade till ersättningar av mekaniska komponenter som exempelvis pumpar och ventiler
 • Ansvara för dimensionering samt framtagning av tekniska specifikationer för processystem, vilket innebär att tolka och tillämpa gällande normer och regler samt att säkerställa att vald lösning uppfyller drift- och underhållskrav
 • Agera teknsikt stöd i projekt i syfte att leverera en helhetslösning för processystemen vad gäller säkerhet, funktion, utrustning, kostnadseffektivitet, verifiering och provning
Rapportskrivning är en stor del av arbetet, varav du också har kontakt med leverantörer och andra avledningar på Forsmark för att få fram relevant underlag.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad ingenjörsutbildning inom maskin, mekanik, energisystem, process eller kemi
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då kommunikation och dokumentation sker på de språken
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av att ha arbetat med processrelaterad drift
 • Har studerat på civilingenjörsnivå
Det viktigaste är att du har rätt personlighet och intresse för tjänsten. Som person söker vi dig som gillar att ta dig an komplexa problem där du får analysera funktioner och system. Du ser en framgång i att samarbeta och be om hjälp för att komma framåt i ditt arbete och har ett starkt intresse för kärnkraft och processindustri.

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.
 • Start: September eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Forsmark, med goda pendlingsmöjligheter från exempelvis Gävle eller Uppsala
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forsmarks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Forsmark här.