Junior ingenjör till elunderhållsavdelningen på Forsmark!

Junior ingenjör till elunderhållsavdelningen på Forsmark!

Är du nyexaminerad ingenjör från högskola/universitet eller yrkeshögskola? Då kan vi ha tjänsten för dig! Forsmark söker nu en junior ingenjör som är inriktad på maskinteknik, anläggning eller elkraft. Här har du chansen att kickstarta karriären på en arbetsplats där du garanterat kommer att utvecklas.

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior ingenjör till Forsmark en komplex organisation där det alltid finns nya saker att lära sig! Här får du arbeta i en miljö med fokus på utveckling, där du uppmuntras att testa på nya avdelningar och grupper för att bredda din kompetens. För dig som hellre vill gå in djupare på ett område som du finner extra intressant finns också möjligheten att specialisera sig.

Se mer om Forsmarks verksamhet i videon nedan:

Underhållsavdelningen på Forsmark består av tre arbetsgrupper som ansvarar för att tillgodose det totala behovet av underhåll och montage för de tre produktionsenheterna samt ytterområdet. Gruppen vi söker dig till består idag av nio personer, som leds av en prestigelös chef som är öppen för nya idéer kring hur arbetet kan genomföras.

Såhär beskriver Ali, systemingenjör och ansvarig för provning, tjänsten:

"Det som gör att jag trivs är att det inte är så mycket kontorsjobb utan du är ute på fält. Du har en ordentlig inlärningsprocess på minst ett år med internutbildningar, men efter det följer också ett stort ansvar och för att jobba med oss måste du vara stresstålig. Arbetsgruppen är bra och vi kan umgås även efter jobbet, men inte minst - för dig som är nyexaminerad har du alla möjligheter på Forsmark att få se och prova på allt möjligt, sånt som inte finns i andra industrier!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Forsmark. Uppdraget kommer att vara på heltid och till en början sträcka sig sex månader framåt. Forsmark ser dock långsiktigt på behovet och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget eller överrekryterad till Forsmark, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Varje år stängs Forsmarks reaktorer av några veckor för underhåll, i syfte att göra kraftverket redo för ytterligare en säker och stabil driftsäsong. Som junior ingenjör på underhållsavdelningen utgår ditt arbete från de tre underhållsstoppen, det vill säga revisionerna. En revision kan jämföras med en tusenmilaservice på en bil, då säkerhetskontroller och bränslebyte utförs. Under avställningen åtgärdar de även eventuella fel samt genomför förbättringar och moderniseringar. Mellan revisionerna handlar ditt arbete istället om förberedelse för kommande revisioner, där du går på mycket samordningar och planeringsmöten.

Du kommer till exempel att:
 • Planera, arbetsleda och genomföra provning under ombyggnation i anläggningarnas elsystem
 • Arbeta både med systemfunktion och tekniska detaljfrågor
 • Rapportskrivning samt utredningar inom ansvarsområdet
Tjänsten passar dig som vill arbeta med en långsiktig, personlig utvecklingsplan som följs upp flera gånger om året på ett företag som är generösa med vidareutbildningar.

Vi söker dig som
 • Har en examen som ingenjör inom maskinteknik, anläggning eller elkraft från högskola/universitet eller yrkeshögskola, alternativt har erfarenhet av att arbeta som underhållsingenjör
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då det krävs i kommunikationen med kunder och kollegor
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning, praktiskt elkraftsarbete eller av att arbeta i processindustrin.

Som person är du noggrann då du måste följa mycket instruktioner i ett arbete där du inte vill ta några risker. Vi söker även dig som arbetar på ett strukturerat och självgående sätt. Då du arbetar i en komplex miljö är det viktigt att du har intresse för Forsmark och att du har tålamod för att det kommer att ta tid innan du är fullärd inom din roll.

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Forsmark
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forsmarks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gav01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige. Kraftverket ligger cirka 15 mil nordost om Stockholm, vid Upplandskusten i norra Roslagen. De är en av de största arbetsgivarna i Östhammars kommun. Forsmark är Sveriges yngsta kärnkraftsanläggningar och en del av Vattenfall. Vattenfall ägs till 100 procent av svenska staten och är en av Europas största elproducenter.