Hoppa till innehåll
Svevia AB logotyp

Inköpare till Svevia Östersund

Ansök nu
Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Inköpare till vår driftverksamhet med placering i Östersund alternativt Härnösand. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg – med engagemang, samarbete och ansvar.

Ditt uppdrag som Inköpare
Som inköpare hos Svevia stöttar du platschefer och övriga staben genom hela projektprocesessen; genom anbudsarbetet, med affärer/avtal samt leverantörsrelationer till färdigställande av projektet. Dina huvudsakliga uppgifter inkluderar:
  • Identifiera och utvärdera leverantörer, säkerställa konkurrenskraftiga priser
  • Förhandla och upprätta avtal samt utvärdera leverantörer och entreprenörer
  • Förvalta relationer med befintliga leverantörer och söka efter nya samarbetspartner.
  • Ta in offerter och samarbeta med kalkyl i anbudsskedet
I rollen ingår även att styra, följa upp, och utveckla arbetschefsområdet inköpsarbete utifrån Svevias inköpssystem, -processer och policys. Ledningsgruppsarbete kan förekomma. Det finns stora möjligheter att växa i rollen och utveckla tjänsten med nya spännande arbetsuppgifter inom kalkyl och uppstart av projekt.

Du kommer vara omgiven av mycket duktiga medarbetare som gärna arbetar tillsammans med dig och delar med sig av sina erfarenheter. Vi ger dig en utmanande vardag med stöd av divisionens inköpsteam. Du är en del av arbetschefsområdets stab, verksamheten består idag av drift och underhåll av vägar samt mindre anläggningsprojekt. Verksamhetsområdet sträcker sig över Jämtland, Västernorrland och delar av Gävleborgslän.

Vem är du?
För att trivas i rollen som inköpare är det viktigt att du har ett brinnande engagemang för affärer samt trivs med att skapa och bibehålla goda relationer. Du har lätt att kommunicera och känner dig hemma i rollen som kravställare och förhandlare. Du är analytisk, utåtriktad, arbetar organiserat och noggrant.

Vi söker dig med inköpsrelaterad utbildning alternativt byggteknisk utbildning kompletterat med arbetslivserfarenhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som ska samspela med våra värdeord; engagemang, ansvar, samarbete.

Du bör även ha goda kunskaper i svenska och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt innehar B-körkort.

En del av något större
Svevia är i dag Sveriges största driftentreprenör. Inom drift och underhåll sköter vi bland annat sommar- och vinterväghållningen för hälften av statens vägnät. Och många kommuner, privata företag och vägföreningar anlitar oss för att ta hand om deras vägar och utemiljöer.

Hos oss bidrar du till en större helhet. Vi plogar för barnfamiljen som är på väg till fjällen. Vi gör så att näringslivets varutransporter når fram och ser till att gator, torg och parker är rena och snygga. Dessutom skyddar vi liv på vägen genom vårt erbjudande inom trafikanordningar.

Varför Svevia?
Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information
Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.

Skicka in din ansökan senast den 2023-09-30. Urval görs efter sista ansökningsdatum.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Entreprenadchef Emma Strand 070 651 04 91. Vid frågor om rekryteringsprocessen kan du vända dig till HR-specialist Daniel Kimdal 070 256 86 74.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Verksamhetsområde Drift och underhåll
Platser Östersund
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är grunden i svensk infrastruktur

Svevia är specialist på att bygga och underhålla vägar, broar, hamnar och annan infrastruktur. Vi banar väg för nya stadsdelar, järnvägar, industri- och energianläggningar. Svevia är igång dygnet runt: vi sopar, plogar och sköter om vägar, gator, torg och tar hand om det gröna runtomkring.

Vi lägger grunden som ger rörlighet och plats åt människor, varor och tjänster. En grund som får stad och land att fungera. En nytta för hela samhället. Alltid med så stor hänsyn som möjligt till människor och miljö.

2022 omsatte Svevia 11,3 miljarder kronor och våra 2 200 medarbetare finns på 100 platser i Sverige. Under senare år har vi även vuxit oss starkare som vägentreprenör i Norge.

Fler från samma arbetsgivare