Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
26 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Världen behöver förnybar energi – vi behöver dig
Som ett ledande företag inom förnybar energi är vi beroende av hängivna människor som vill forma framtiden tillsammans med oss. Vill du vara med och göra skillnad?

Förena ditt intresse för förnyelsebar energi och vattenkraft tillsammans med oss på Statkraft. Vi befinner oss i en intensiv tillväxtfas där vi satsar på dammsäkerhet och teamet som arbetar med dammsäkerhet! Med den här satsningen kommer vi införa ett nytt arbetssätt i syfte att jobba mer kvalitativt.

Det innebär mer ansvarsfördelning i gruppen, ett systematiskt arbetssätt ihop med kollegorna och färre anläggningar per dammtekniskt sakkunnig.

 

Vi söker kollegor som har ett genuint intresse för sitt kompetensområde och vill lära sig mer. Våra anställda har goda möjligheter att utvecklas på flera olika sätt: kurser och vidareutbildning, tvärvetenskapliga projektsamarbeten och internt utbyte.

Att bygga, drifta och underhålla anläggningar och infrastruktur för förnybar energi ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Därför krävs högsta standard när det gäller hälsa och säkerhet. Omsorg om varandra är grundläggande i vår kultur och vi jobbar kontinuerligt mot målet att ingen ska skadas i arbetet.

Alla som jobbar i Statkraft utgör en viktig roll i uppdraget att skapa en framtid med förnybar energi. Vi värdesätter våra medarbetare och erbjuder marknadsmässiga och konkurrenskraftiga löner, bra förmåner och pensions- och försäkringsavtal.

Statkraft tar hänsyn till var i livet du befinner dig. Vi ger dig möjlighet att anpassa arbetssituationen efter ditt privatliv och är bland annat öppna för flexibla arbetstider och arbete hemifrån. Statkraft är en välkomnande arbetsplats och ser till hela människan.

Se gärna hälsningen från Ann-Mari Darj, chef dammsäkerhet och byggnadsteknik längst ner i annonsen!

 

Din roll hos oss

Vi tror att samarbete och lagspel är en viktig nyckel till framgång och uppmuntrar alla medarbetare till gott samarbete. Samtidigt kräver rollen en förmåga att kunna jobba självständigt. Du kommer hantera en stor variation av utmanande arbetsuppgifter som kräver god analytisk förmåga och noggrannhet.

Vi vill göra vårt bästa för att du ska trivas och kunna prestera ditt bästa. Du kommer vara en lagspelare i Statkrafts team som jobbar med dammsäkerhet och byggteknik. Idag består teamet av 6 medarbetare över hela landet.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Arbete med teknisk egenkontroll som föreskrivs av branschen.
 • Analys av underhållsbehov och dammsäkerhetshöjande åtgärder.
 • Initiera och leda arbetet med dammsäkerhetsutredningar i samarbete med tekniska experter.
 • Vara teknikstöd samt kravställare i samband med dammsäkerhetshöjande projekt.
 • Delta vid myndighetskontakter och i branschforum.
 • Resor till vattenkraftverk och kontor i Sverige förekommer.

 

Vi ser att du har
 • Högskole- eller civilingenjörsutbildning.
 • Minst 5 års yrkeserfarenhet.
 • Kunskap om dammsäkerhet och dammbyggnadsteknik är meriterande
 • Kompletterande kurser inom GAP- och riskanalys samt har ett etablerat nätverk mot branschen är en bonus.
 • B-körkort.

 

Om Statkraft Sverige

Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme.
Statkraft Sverige AB är en del av norska Statkraft As. Ett globalt företag inom energihandel med 5700 anställda och verksamhet i 21 länder.

Inom svensk vattenkraft verkar Statkraft i tio olika vattendrag från Skellefteälven i norr, till Lagan i söder. Portföljen består av ett sjuttiotal dammanläggningar. Nu hjälper vi Statkraft att förstärka upp sin dammsäkerhetsorganisation och söker därför en Dammteknisk sakkunnig/ Dammsäkerhetsingenjör till Teknik- och projektavdelningen. 

 

Din ansökan

Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta Pontus Andersson på pontus.andersson@onepartnergroup.se. I denna process jobbar vi med löpande urval och tillsättning, vilket betyder att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. När du har visat intresse för tjänsten matchar vi din ansökan med tjänsten och vi kontaktar dig via mail eller telefon för återkoppling.

Är du aktuell för tjänsten träffas vi på en intervju och under processen sker även referenstagning och bakgrundskontroll. För oss är det viktigt att ta del av din upplevelse när du har sökt en tjänst hos oss. Därför skickar vi ut en kort enkät när du har sökt tjänsten och när processen är avslutad. Din upplevelse är betydelsefull för oss och vi hoppas att du har möjlighet att svara. Gällande ansökan så sker det via annonsen på OnePartnerGroups hemsida, vi hanterar inte ansökningar via mail på grund av GDPR.

Välkommen med din ansökan!


Kontaktpersoner Statkraft:

Gruppchef Dammsäkerhet, Ann-Mari Darj +46 72 725 76 67
Facklig representant Akademikerföreningen, Kjell Stenklyft +46 76 768 20 42
Facklig representant Unionen, Roger Holmqvist +46 70 316 12 29

Liknande Jobb

Statkraft Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 februari 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Oavsett om du letar efter ditt första jobb, är en erfaren specialist eller vill utvecklas som ledare kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb som passar dig, antingen som anställd hos oss eller genom att du blir rekryterad till företag vi samarbetar med. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig.