Hoppa till innehåll
Region Jämtland Härjedalen logotyp

Specialistläkare till Klinisk Fysiologi

Ansök nu
Om arbetsplatsen
Östersunds Sjukhus är det enda sjukhuset i Region Jämtland Härjedalen och de flesta medicinska specialiteter finns representerade. På Fysiologimottagningen och Nuklearmedicin i Östersund utförs bland annat hjärtdiagnostik, kärldiagnostik njurdiagnostik och lungdiagnostik. Det utfördes 18636 st undersökningar under 2022. Avdelningen drivs i samråd mellan läkare, biomedicinska analytiker, sjukhusfysiker, sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor och medicintekniska ingenjörer. Stämningen på avdelningen brukar beskrivas som god, vi arbetar nära tillsammans samtliga personalkategorier och har roligt ihop. Vi arbetar kontorstider och har ingen jourtjänstgöring. Region Jämtland Härjedalen kan med sin närhet till fjällen erbjuda många möjligheter till en rik fritid. Vi söker en specialistläkare inom Klinisk fysiologi.

Arbetsuppgifter
Som specialistläkare hos oss både utför och tolkar du sedvanliga kliniska fysiologiska undersökningar samt har även möjlighet till tolkning av MR hjärta. Du deltar aktivt i medicinska ronder inom exempelvis thoraxkirurgi. Kunskapsöverföring inom kliniken är en viktig del och därför ingår handledning av ST-läkare och biomedicinska analytiker. Tillsammans arbetar vi löpande med att utveckla och förbättra våra undersökningsmetoder. Som specialistläkare ser vi att du står för en del av omvärldsbevakningen och tillsammans med kollegor prioriterar och implementerar förändringar. Vi är måna om att hålla en hög kvalitet på våra undersökningar och deltar aktivt i kvalitetsarbete på nationell nivå. Det är meriterande med tidigare tjänstgöring inom klinisk fysiologi och självständig kompetens inom flera undersökningsmetoder såsom transthorakal och transesofageal ekokardiografi, kärlultraljud, arbetsprov, långtids-EKG, MR hjärta, spirometri samt nuklearmedicinska undersökningar. Då vi har en bred verksamhet finns goda möjligheter till utveckling inom organisationen.

Kvalifikationer
Svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom klinisk fysiologi eller kardiologi. Erfarenhet inom specialiteten, med stor vikt på utförande och tolkning av hjärtultraljudsundersökningar. Personliga egenskaper: Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi ser att du som person är serviceinriktad, drivande och tar ansvar vid utveckling av undersökningsmetoder och arbetssätt. Du är positiv till egen yrkesmässig- och personligutveckling, stöttar andra i deras utveckling och har god förmåga att arbeta i team. Du har behörighet att verka inom svensk sjukvård och språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. I rekryteringsprocessen tillämpas löpande urval under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan.

Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson
Carl-Göran Persson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 nov. 2023 (62 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare