Specialistläkare/överläkare/LUS till Östersunds rehabcentrum

Specialistläkare/överläkare/LUS till Östersunds rehabcentrum

Om arbetsplatsen
Vi på Östersunds specialistklinik för rehabiliteringsmedicin är huvudaktör för rehabilitering i Jämtland/Härjedalens region. Här får du som specialistläkare i rehabiliteringsmedicin möjlighet att arbeta brett mot flertalet olika diagnoser men det finns också möjlighet att rikta in sig mot ett eller flera särskilda intresseområden. Verksamheten bedrivs i väl inarbetade team där läkare, neuropsykologer, logopeder, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och sekreterare ingår. Bland klinikens medarbetare återfinns flertalet med lång erfarenhet och hög kompetens. De olika teamen är fördelade över både sluten-, samt öppenvård och inkluderar bland annat: - Slutenvård. Primär rehabilitering av förvärvade hjärnskador samt sekundär rehabilitering av förvärvade ryggmärgsskador. Ca 16 vårdplatser. - Hjärnskadeteam. Mottagningsverksamhet för patienter med förvärvad hjärnskada. - Tonusteam. Bedömning och behandling av tonusrelaterad problematik. - Ryggmärgsskadeteam. Kontinuerlig uppföljning av personer med ryggmärgsskador inom regionen. - Amputationsteam. Bedömning i samråd med ortopedtekniker samt rehabiliterande insatser mot protesförsörjning. I läkargruppen arbetar just nu tre specialister, fyra ST-läkare och en underläkare. Kliniken är belägen ca två km från Östersunds sjukhus och delar byggnad med smärtmottagningen, smärtrehabiliteringen samt reumatologimottagningen. I nära anslutning återfinns skogs-, och friluftsområde såväl som Östersunds vintersportstadion som med skid- och löparspår erbjuder både patienter och anställda en fin utemiljö med möjlighet till träning.

Arbetsuppgifter
Som överläkare alternativt specialistläkare vid kliniken förväntas du ha det övergripande helhetsansvaret för patienten. Arbetet innefattar att aktivt delta i och föra patientens rehabiliteringsprocess framåt i samarbete med övriga teamet. Kommunikation med andra yrkesproffessioner, läkarkollegor, såväl som med patient och dennes anhöriga är en central del. Du förväntas även bistå med handledning till kollegor och uppmuntras att delta i, samt driva förbättringsarbeten vid kliniken. Jourtjänstgöring ingår inte.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom rehabiliteringsmedicin. Alternativt har du specialistkompetens inom geriatrik, neurologi eller allmänmedicin/internmedicin med intresse för rehabilitering. Språkkunskaper i svenska på C 1-nivå. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, ett förtroendeskapande arbetssätt samt intresse av utvecklingsfrågor. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Östersunds sjukhus tillsammans med primärvården i Region Jämtland Härjedalen är upplåtna enheter där Umeå universitet bedriver läkarutbildning. Det är därför meriterande om du har undervisnings- och forskningsmeriter.

Övrigt
Du som blir nyfiken på vår klinik är varmt välkommen hit för ett besök. Du är såklart också välkommen att ringa eller maila till oss så berättar vi gärna mer om vår verksamhet. I din elektroniska ansökan vill vi att du bifogar följande handlingar som ska vara vidimerade. * Meritförteckning * Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen * Bevis på medicine licentiat/disputation och docentur i förekommande fall * Övriga handlingar som du önskar åberopa t ex publikationer Ansökan med bilagor kommer att skickas vidare för sakkunnigprövning. Observera att samtliga ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdagen för att ansökan skall kunna beaktas vid sakkunnigprövningen. Ditt nya hem? Läs mer om att bo och leva i Östersund; www.ostersund.se Välkommen till Jämtland Härjedalen; www.jamtland.se Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen; www.regionjh.se Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Anna Kahl
Telefon 063-154639
Email Mejla Anna Kahl
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (1 dag kvar)