Hoppa till innehåll
Region Jämtland Härjedalen logotyp

Medicinsk sekreterare sökes till Barn- och ungdomshabiliteringen

Om arbetsplatsen
Vill du vara en del i en verksamhet som arbetar för att göra skillnad och skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Sök jobbet hos oss!
Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH) ingår i område Barn och unga vuxna (BUV) tillsammans med Vuxenhabiliteringen, Föräldra- och barnhälsan samt barn- och ungdomspsykiatrin. Dessa fyra enheter är samlokaliserade centralt på Köpmangatan 24 i Östersund

BUH är en specialistenhet inom regionsjukvården som ger stöd till barn och ungdomar 0-21 år samt deras anhöriga. Verksamheten vänder sig till barn och ungdomar med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som är varaktiga och kräver tvärprofessionella insatser för stöd att klara svårigheter i vardagen. Utöver grunduppdraget har verksamheten ansvar för tilläggsuppdragen Ätteam, Rehabteam och Riskbarnsuppföljning.

Organisatoriskt är BUH indelad i barnteam, ungdomsteam samt autismteam med en övergripande medicinsk samordningsgrupp fördelad i teamen. Enheten består av 40 medarbetare fördelat på följande tjänster; arbetsterapeut, fysioterapeut/ sjukgymnast, dietist, logoped, psykolog, socionom, barnskötare, specialpedagog, barnsjuksköterska, uroterapeut, barnneurolog med administrativt stöd av medicinsk sekreterare. Insatserna ges i form av tvärprofessionella team till barnet/ ungdomen och dess nätverk.

För närvarande finns tre medicinska sekreterare varav en är tjänstledig på deltid under en period framåt.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett intressant och ansvarsfullt arbete som medicinsk sekreterare i nära samarbete med samtliga yrkeskategorier på BUH. Sekreteraren är en viktig del på området utifrån sina yrkesspecifika kunskaper!

Inom er yrkesprofession som medicinsk sekreterare koordinerar ni era arbetsuppgifter och fördelar dem mellan er under veckans arbetsdagar. Förutom sedvanliga sekreteraruppgifter ansvarar du för mottagningstelefonen vilket innebär mycket kontakt med patienter/familjer och andra instanser. Du sköter också patientbokningar till läkare och sambokningar till övriga vårdgivare. Det ingår även att täcka upp i receptionen vid tillfällen då ordinarie personal inte är på plats.

Del av tjänstgöringen kan komma att utföras på andra enheter utifrån behov i verksamheterna, minst 50% kommer att förläggas hos Barn- och Ungdomshabiliteringen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänd utbildning inom något av följande:
Medicinska sekreterarprogrammet 120 p.
Vårdadministrativa programmet 120 p.
YH-utbildning 400 p.
1-årig eftergymnasial vårddokumentations utbildning.

Du behöver ha goda kunskaper i medicinsk terminologi och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt med erfarenhet av yrket. Du är en van datoranvändare och har goda kunskaper gällande IT och Officeprogrammen. Bra om du har kunskap och erfarenhet av arbete i journalsystemet Cosmic.
Eftersom tjänsten innebär att du har kontakt med många personer dagligen förutsätter vi att du är serviceinriktad och har en god social förmåga. Du är bra på att samarbeta med andra men är också trygg i att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har förmågan att ta initiativ och kan involvera andra när så behövs samt är strukturerad och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Arbetet innebär höga krav på förmågan att skapa struktur, både för den egna planeringen och i samarbete med kollegor. Kommunikation och ansvar kring den egna uppgiften och förmåga att hantera gränsen till kollegans uppgift är bärande för verksamheten.
Önskvärt att Du kan kommunicera på engelska då vi har många utländska patienter.
Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.
Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare
Varmt välkommen med din ansökan!
Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se
Nyanställda som ska flytta till Östersund kan, i mån av tillgång, få hjälp med att ordna boendet genom Landstingsbostäder i Jämtland AB. Utöver våra egna bostäder kan du även hitta information och få hjälp med boendet via våra kommuner. Läs mer på tasteget.nu/boende

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
http://www.regionjh.se
Mer info
Kontaktperson
Lina Boije
Telefon
Email
Område
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (2 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare