Hoppa till innehåll
Region Jämtland Härjedalen logotyp

Fysioterapeut till Nat Center för Rett syndrom & närliggande diagnoser

Publiceringsdatum
27 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Adam Thomas
Email
Telefon
Ansök nu
Om arbetsplatsen
Hos oss finner du en attraktiv arbetsmiljö för kliniskt arbete, forskning, metodutveckling och kunskapsspridning.
Nationellt Center för Rett syndrom och närliggande diagnoser är ett kompetens- och resurscenter för åtta sällsynta diagnoser (https://www.nationelltcenter.se/). I centrets uppdrag ingår högspecialiserad medicinsk vård, forskning och informationsinhämtning samt kunskapsspridning. Det är det enda i sitt slag i landet och ett av få i världen. Centret är statligt finansierat och Region Jämtland Härjedalen är huvudman.
Kliniskt arbete, forskning och metodutveckling är en förutsättning för att effektivt kunna fylla rollen som kunskapsspridare. Genom kunskapsspridningen stödjer centret bland annat habiliteringar, sjukvårdsavdelningar, anhöriga, assistenter, skolor, dagliga verksamheter och boendepersonal. Denna kunskap är en viktig grund för att erbjuda patienterna goda förutsättningar för inlärning, undervisning, hälsa, aktivitet, vila och vård i enlighet med deras speciella förutsättningar utifrån det sällsynta syndromet. Den högspecialiserade vården är en del i vårdkedjan och är baserad på tvärprofessionell kompetens och ett transdisciplinärt arbetssätt.

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut ingår du i ett tvärprofessionellt team där du deltar i teamets utredningsarbete. I egenskap av fysioterapeut, förväntas du medverka till nationellt- och internationellt nätverksarbete samt ge stöd till kollegor, familjer och övrigt nätverk. Du har ansvar för att i samverkan med övriga teammedlemmar utforma och genomföra kurser, föreläsningar och utbildningar samt utveckla behandlingsstrategier. Du förväntas även aktivt delta i forskningsarbete samt sprida information och ny kunskap både muntligt och skriftligt. Med andra ord ett utvecklande, varierande och stimulerande arbete!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad fysioterapeut. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av praktiskt arbete med personer med omfattande funktionsnedsättningar gärna inom habiliteringsverksamhet. Kunskap om Rett syndrom inklusive differentialdiagnoser är meriterande. Arbetet kräver ett intresse för forskning och utvecklingsarbete. Forskarutbildning är meriterande. Då tjänsten innefattar utbildningsinsatser och föreläsningar inom och utom landet krävs vana av att presentera och att hantera tekniska hjälpmedel. God kunskap i engelska, i tal och skrift, är en förutsättning. Kommunikations- och samarbetsförmåga tillhör dina starka sidor och du är van vid att ta stort eget ansvar för att planera och utveckla ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Här hittar du mer information om Nationellt Center för Rett Syndrom och närliggande diagnoser:
https://www.nationelltcenter.se/

Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen:
http://www.regionjh.se/

Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun:
http://www.ostersund.se/

Välkommen till Jämtland Härjedalen:
http://www.jamtland.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst
Region Jämtland Härjedalen logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 dec. 2023 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb

Östersund
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga