Hoppa till innehåll
Östersunds kommun logotyp

Vård- och Omsorgsförvaltningen söker ledsagare till enheten för stöd och service

Ansök nu
Vård och Omsorg, Sektor funktionshinder, Enheten för stöd och service söker just nu ledsagare till två uppdrag

Timanställning: start omgående eller enligt överenskommelse

Arbetsgivare

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor genom livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Våra tre kärnvärden inom Östersunds Kommun är engagemang, omtänksamhet och utveckling. De visar hur vi ska agera och uppfattas av de medborgare vi är till för och vad som är viktigt för oss medarbetare för att skapa en bra arbetsplats. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt och gör det med hjärtat.

Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

Uppdraget

Vi på enheten för stöd och service söker ledsagare till två uppdrag.
  • Tjej i övre tonåren som gärna går på stan och tar en fika. Tycker också om att pyssla, spela bowling eller se en bra film på bio. Beslutet om ledsagning är 20 timmar i månaden.
  • Kille på 15 år som gärna tränar på gym, spelar data/tv-spel, lyssnar på musik och gillar att spela bowling. Här är beslutet om ledsagning 12-15 timmar per månad.
Kvalifikationer:

För att få arbeta inom våra verksamheter måste du:
  • Ha fyllt 18 år
  • Ha körkort
  • Behärska god svenska i tal, skrift och läsförståelse.
Många av arbetsuppgifterna handlar om att kunna ta emot instruktioner och föra vidare information på ett korrekt och tydligt sätt. Du kommer att få samarbeta och kommunicera med människor med olika språklig bakgrund och du förväntas bidra med dina erfarenheter och din kompetens på ett positivt och konstruktivt sätt.

Du som söker behöver ha uppnått en personlig mognad och erfarenhet av funktionsnedsättningar är meriterande.

Vem är du?

Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor, är serviceinriktad och positiv. Har ett gott bemötande, är självständig, har lätt för att samarbeta, är flexibel och ansvarstagande i kontakten med medborgaren, anhörig/närstående, medarbetare och andra enheter.

Övrigt:
  • Du behöver även inkomma med utdrag ur belastningsregistret då ledsagningsuppdraget utgör arbete med en minderårig.
  • Du som inte är svensk medborgare och har medborgarskap utanför EU behöver också uppvisa ditt uppehålls och/eller arbetstillstånd.
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Varaktighet: Timanställning

Lön: Lön enligt gällande avtal

Antal tjänster: 2

Lönetyp: Timlön

Anställningsvillkor: Timanställning

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

Kontaktperson:

Sofia Örtegren: 063-14 06 26.
Socionom/Samordnare

Sista ansökningsdag:
2023-06-04
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ledsagning innebär att du följer med en person som beviljats ledsagning när denne ska göra aktiviteter utanför hemmet i syfte att bryta social isolering, som kan vara en konsekvens av en funktionsnedsättning. Exempel på aktiviteter är: bio, café, kultur, promenader och träning.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare