Hoppa till innehåll
Östersunds kommun logotyp

Vård- och omsorgsförvaltningen, Östersunds kommun söker Enhetschefer till Sektor Funktionshinder

Ansök nu
Anställningsform: Tillsvidare. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Avlöningsform: Månadslön

Lön: Individuell lönesättning utifrån gällande avtal.

Arbetstid: Vardagar, dagtid.

Arbetsgivaren

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att hitta engagemang och mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför går vi ständigt framåt, och vi gör det med hjärtat.

Östersund är upplevelsemetropolen i hjärtat av naturen, med fjäll runt knuten och evenemang i världsklass. Här varvas aktivt friluftsliv med utvecklande arbetsliv, det är nära till jobb, vänner och skola. Östersund är också den expansiva universitetsstaden, där forskning och näringsliv utvecklas tillsammans, samtidigt som nya stadsdelar uppstår och utbuden breddas. Östersund är spännande nu, och du är välkommen att växa med oss!

Vi erbjuder personalstöd via Falck Healthcare, medarbetardagar, kompetensutveckling genom olika föreläsningar och utbildningar samt personalförmåner via Benify. Vi erbjuder även en kvalitetssäkrad introduktion.

Vår verksamhet

Sektor Funktionshinder är en av två sektorer inom Vård- och omsorgsförvaltningen i Östersunds kommun. Det gemensamma uppdraget för Sektor Funktionshinder är att ge stöd, omsorg och hjälp till medborgare med beslut om LSS/SoL-bostad, korttidsboende för vuxna, daglig verksamhet, elevhem, korttidsboende för barn, boendestöd, personlig assistans, råd och stöd, personligt ombud samt ledsagarservice eller avlösning i hemmet.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi enhetschefer till sektor funktionshinder. I din roll som enhetschef hos oss har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Det innebär att du ansvarar för att tillgängliga resurser används effektivt och att verksamheten bedrivs utifrån gällande lagstiftning, kvalitetskrav och politiska beslut. Uppdraget innehåller både operativa och strategiska frågor som planering och utveckling av verksamheten, rekrytering och kontakter med vårdnadshavare och nätverk kring medborgarna.

Vi erbjuder dig:
  • Ett kollegialt nära samarbete där du ingår i en mindre ledningsgrupp som träffas minst två gånger i månaden. Din närmsta chef är en av fyra verksamhetschefer. Du har din primära arbetsplats på Krondikesvägen där hela chefs- och administrationsstaben för Sektor Funktionshinder är samlokaliserade.
  • Specifika stödfunktioner där du har en HR-partner och en ekonom knutet till din verksamhet. Inom sektorn finns också bred och mångfacetterad erfarenhet eftersom vi är många chefer som gärna hjälper varandra. Hos oss är du inte ensam.
  • En chef som arbetar tillitsbaserat. Du styr i stor utsträckning själv var du behöver befinna dig, eftersom vi har ett mobilt arbetssätt. Du har möjlighet att arbeta både nära dina enheter eller tillsammans med andra chefskollegor.
  • Ett gediget utbildningsprogram både inom sektorn och inom kommunen. Du får också en egen mentor och tid för att gå bredvid i basverksamheten.
Kvalifikationer

Du har en akademisk examen som arbetsgivaren bedömer vara relevant för tjänsten. Har god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift, samt har erfarenhet inom vård- och omsorgsarbete.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet som chef inom funktionshinderverksamhet eller socialtjänst. Har erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna med funktionshinder eller av arbete med tillitsbaserat ledarskap. Även kunskap om schemaläggning, funktionshinder eller socialpsykiatri är meriterande.

Vem är du?

Vi letar efter personer som har en positiv och konstruktiv grundsyn med förmåga att motivera och utveckla andras kompetenser. Du ska även vara ansvarstagande och kunna initiera samt behålla goda relationer. Stor vikt kommer också att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
  • Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg skickas inte med, uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Referenser lämnas vid begäran.
  • Du behöver även inkomma med utdrag ur belastningsregistret om uppdraget utgör arbete med minderåriga.
Välkommen med din ansökan till ett spännande och utvecklande arbete med härliga kollegor och medarbetare, så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag! Intervjuer kommer att ske löpande.

Kontaktpersoner

Anna Lindegren, Verksamhetschef Sektor Funktionshinder
063-14 30 00

Tina Sivertsson, Facklig representant
063-14 30 00

Sista ansökningsdag: 2023-06-11

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare