Hoppa till innehåll
Östersunds kommun logotyp

Timvikarier till Extravaksgruppen och Trygg hemma

Publiceringsdatum
29 december 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vård- och omsorgsförvaltningen i Östersunds kommun söker timvikarier för Extravak och Trygg hemma.

Arbetsgivare

Våra tre kärnvärden inom Östersunds kommun är engagemang, omtänksamhet och utveckling. De visar hur vi ska agera och uppfattas av de medborgare vi är till för och vad som är viktigt för oss medarbetare för att skapa en bra arbetsplats.

Vi söker nu timvikarier för arbete i Extravaksgruppen och Trygg hemma till hemtjänsten samt till våra särskilda boenden inom Östersunds kommun. I kommunen finns 13 hemtjänstgrupper utspridda över hela kommunen som hjälper medborgare med individanpassade stöd- och vårdinsatser i hemmet. Kommunen har 16 Särskilda boenden där äldre medborgare bor och får hjälp och stöd i det dagliga livet.

Arbetsuppgifter

Arbetet som timvikarie innebär att du ersätter ordinarie personal vid kommunens alla särskilda boenden och hemtjänstgrupper vid frånvaro samt förstärker enheten vid utökade behov. Du kommer att bli bokad på den enhet som vid det specifika tillfället har behov.

När du är anställd som undersköterska i Extravaksgruppen kommer du i huvudsak att sitta vak hos medborgare som är i behov av palliativ vård. Syftet är att lindra och skapa välbefinnande för att få en så hög livskvalité som möjligt genom att stödja personen i livets slutskede.

Arbetar du i Trygg hemma är du resurs till en specifik medborgare som under en viss period och tid på dygnet har behov av personal. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på medborgarens behov.

I rollen kommer du att hjälpa medborgare av olika kön, könsöverskridande identitet, etnicitet, funktionsförmåga, sexuell läggning, ålder och religion eller annan trosuppfattning. Det är varierade arbetstider där du arbetar dag, kväll, helg, eller vaken natt.

Eftersom svenska är det gemensamma språket på arbetsplatsen behöver du behärska det, muntligt och skriftligt. Många av dina arbetsuppgifter handlar om att kunna ta emot instruktioner och föra vidare information på ett korrekt och tydligt sätt. Du kommer att få samarbeta och kommunicera med människor med olika språklig bakgrund, och du förväntas bidra med dina erfarenheter och din kompetens på ett positivt och konstruktivt sätt.

Kvalifikationer

Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor, är serviceinriktad och positiv. Vi lägger stor vikt vid bemötande, förmåga att ta initiativ, samarbetsförmåga, flexibilitet och att du är ansvarstagande.

Krav
  • Du behöver ha fyllt 18 år
  • För Extravaksgruppen krävs det att du har en slutförd undersköterskeutbildning
  • Erfarenhet av vårdarbete för att få arbeta i Extravaksgruppen
  • Du behöver ha en god språklig förmåga i svenska (tal, läs- och skrivförmåga). Om du har flyttat till Sverige från ett annat land behöver du ha läst klart SFI D för att bli aktuell
  • Du behöver vara villig att hjälpa alla medborgare i våra verksamheter med personlig omvårdnad och hygien
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete i vården
  • B-körkort
  • Möjlighet att arbeta i kommunens ytterområden (Lit, Brunflo, Fåker, Orrviken)
Övrig information
  • Du behöver inkomma med ett personbevis för anställning, det laddar du ner från Skatteverkets hemsida med hjälp av ditt mobila BankID via denna länk Personbevis för anställning från Skatteverkets hemsida och bifogar med din ansökan
  • Du som inte är svensk medborgare och har medborgarskap utanför EU behöver också uppvisa ditt uppehålls- och/eller arbetstillstånd
Välkommen att skicka in din intresseanmälan redan idag!

Kontaktpersoner:

Enhetschef
Maria Ahnlund, 063-143597

Samordnare
Angelica Olsson, 063-144268

Liknande Jobb

Östersunds kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 mars 2024 (38 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren