Hoppa till innehåll

Inlandsbanan söker Säkerhetschef


Inlandsbanan är en koncern med två dotterbolag som alla har sitt säte i Östersund. Vi förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Vårt dotterbolag Inlandståg erbjuder logistiklösningar för både gods- och persontrafik och vårt dotterbolag Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.

Vi på Inlandsbanan söker nu vår nya säkerhetschef som ska säkerställa att verksamheten styrs och genomförs systematiskt, tryggt och säkert för att skydda medarbetare, entreprenörer, kunder, egendom, verksamhet och information mot skador och ohälsa.

Vad innebär jobbet som säkerhetschef?

I rollen som säkerhetschef ansvarar du för att säkerställa att Inlandsbanan AB har ett säkerhetsstyrningssystem anpassat till den verksamhet som bedrivs. Under ledning av dig ska säkerhetssystemet underhållas, övervakas, utvecklas och förbättras så att systemet fyller sin funktion som verktyg och stöd till verksamheten. I uppdraget ingår även ansvar för att säkerhetsrelaterade avvikelser som uppstår i verksamheten omhändertas och distribueras till linjeorganisationerna för åtgärd. Utöver detta övervakar du även att lagar och regler följs samt att vi som organisation tar del av förändringar i lagar och villkor.

I ditt uppdrag ska du även upprätthålla vårt säkerhetstillstånd samt se till att vi följer de lagar och krav som ställs på oss som infrastrukturförvaltare. Arbetet innebär bland annat framtagning, uppföljning och utveckling av befintlig dokumentation samt ansvar för att utreda, analysera, föreslå åtgärder, förebygga och följa upp de avvikelser som uppstår. Du ansvarar också för riskhantering och utförande av revisioner för att ständigt kunna arbeta förbättringsorienterat för verksamheten i stort. Du arbetar både operativt och strategiskt med frågor gällande trafiksäkerheten genom att bland annat leverera verktyg och metoder för att underlätta arbetet för de operativa verksamheterna.

Du kommer också att leda och samordna säkerhetsskyddsarbetet samt kontrollera att verksamheten bedrivs enligt Säkerhetsskyddslagen och de föreskrifter som har meddelats i anslutning till lagen.

Som säkerhetschef på Inlandsbanan ingår du i företagets Hållbarhet- och säkerhetsavdelning där du förväntas vara en viktig samt aktiv del i teamet.
  Vem är du?

  Vi söker dig med avslutad högskole- eller universitetsutbildning inom järnväg/infrastruktur, kvalitetsteknik, krishantering eller annan utbildning som anses lämplig av arbetsgivaren. Revisionsutbildning och behörighet att utföra säkerhetsrevisioner samt utredarutbildning inom järnväg eller motsvarande är meriterande men inget krav.

  Viktigt är att du besitter förmågan att kunna prioritera dina arbetsuppgifter i rätt ordning och att självständigt kunna fatta beslut utifrån lagar och krav. Du behöver vara en analytisk person som kan förklara och skapa förståelse för säkerhetsfrågor till företagets medarbetare. Vi ser det som självklart att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. I övrigt tror vi att du är en prestigelös person med rätt driv och som är van att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

  Vad kan vi erbjuda dig?

  Förutom en nyckelroll inom organisationen satsar vi som arbetsgivare på välmående och friska medarbetare och vi har en rad förmåner att erbjuda, så som friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och sjukvårdsförsäkring. Du får även tillgång fördelaktiga rabatter och andra förmåner i medarbetarportalen Benify. Hos oss arbetar du kontorstider med möjlighet till flexibilitet. Vår arbetsplats i lokstallet i Östersund är beläget strax intill Storsjöns strand, där vi erbjuder moderna kontorslokaler med både fjäll- och sjöutsikt och inte att förglömma - med stark anknytning och närhet till järnvägen!

  Övrig information:

  Anställningsform: Tillsvidareanställning (6 månader provanställning)
  Sysselsättningsgrad:
  100 %

  Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
  Lön:
  Månadslön enligt överenskommelse

  Rollen som säkerhetschef är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare. Du kommer att genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll.

  Sista ansökningsdag är 10 december 2023. Urvalsarbetet kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan så vi rekommenderar att du skickar in din ansökan snarast.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Denna rekrytering sker i samarbete med Min Byrå och alla frågor rörande rekryteringsprocessen hänvisas till David Backa (david@min-byra.se)
  Min Byrå logotyp
  Sök jobbet
  Sista ansökningsdag
  10 dec. 2023 (9 dagar kvar)
  Område
  Typ av anställning

  Kontaktperson
  David Backa
  Telefon

  Om arbetsgivaren

  Vi är en HR-partner som stöttar våra kunder genom alla tänkbara personalfrågor och rekryteringsprocesser. Vi verkar inom många olika branscher, men gemensamt för våra kunder är att de får personalarbetet utfört - av rätt kompetens.

  Fler jobb från samma arbetsgivare

  Östersund
  Organisation & ledning
  Företagslogga

  Liknande Jobb

  Östersund
  Transport & Logistik
  Företagslogga