Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Planeringssofficerer till utbildningsbataljonen

Den 16 januari 2022 återetablerades Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår, I 21. Ett nytt regemente, men med månghundraåriga traditioner i såväl Västernorrland som Jämtland.

Vi är ett regemente, men med verksamhet på två orter. I både Sollefteå och Östersund utbildar vi värnpliktiga soldater för tjänstgöring i det nya moderna infanteriet under vår stolta devis "Från fjäll till hav, för försvaret av nedre Norrland".

Under de kommande åren kommer verksamheten att öka successivt i såväl Sollefteå som Östersund och vi söker därför kontinuerligt nya medarbetare som vill vara med om att bygga det nya infanteriregementet i nedre Norrland.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Din arbetsort kommer att vara Östersund och tjänstresor kommer att genomföras till Sollefteå och andra orter.

Befattningen erbjuder
Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och vara delaktig att skapa något nytt.

Om enheten
Du placeras vid utbildningsbataljonens stab i Östersund som leds av bataljonschef. Bataljonsstaben har verksamhet i Östersund såväl som i Sollefteå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planeringsofficeren tjänstgör som stabsmedlem i utbildningsbataljonen i Östersund. Du ansvarar för kort- och medellång planering, genomförande och uppföljning av bataljongemensam verksamhet. Du deltar aktivt del av tid i utbildning av värnpliktiga. Planeringsofficer arbetsleds av stabschefen.

Krav

Kvalifikationer

För att kunna söka krävs det att du har eller har haft en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten.
  • Officersexamen, OF 2
  • Körkort B
  • Har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
Personliga egenskaper
Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat framför dina egna. Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja.

Är noggrann samt har förmåga att växla tempo när så krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Tidigare erfarenhet av liknande befattning
  • Bakgrund vid skytte ellerer mek-skytteförband
Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning (som yrkesofficer) och innebär krigsplacering.

En anställning i Försvarsmakten innebär skyldighet att tjänstgöra i internationell tjänst.

Individuell lön tillämpas i Försvarsmakten, Flexibel arbetstid inom vissa ramar tillämpas.

Provanställning 6 månader. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Östersund
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Mj. Håkan Kjelsson, tel. 070-383 25 98

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Hr-chef Helén Almroth, tel. 0730-824 728

Fackliga företrädare:
I 21 OFR/O, Patrik Eriksson, tel. 072-557 33 37

OF Bothnia, of-bothnia@mil.se

SEKO, Martin Sivertsson, tel. 070-629 06 51

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (3 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare