Hoppa till innehåll

Instruktör GSS/K vid Fältjägargruppen Östersund

Bidra till Sveriges försvarsförmåga genom att utbilda snabbinsatsförbandet Hemvärnet - tillgängliga överallt och alltid. Fältjägargruppen (FJG) söker nu instruktör med placering i Östersund för utbildning av hemvärnsförband.

Om enheten
Fältjägargruppen (FJG) är en utbildningsgrupp med huvudsaklig uppgift är att utbilda en hemvärnsbataljon, ett hemvärnsunderrättelsekompani, en musikkår samt stödja frivilligorganisationerna och utveckla militärpolistjänsten inom Norra Militärregionen. FJG har även ett nära samarbete med I 21 Jämtlands Fältjägarkår med stöd till deras värnpliktsutbildning. FJG tillhör Norra Militärregionen och verksamheten är förlagd till Frösön med övnings- och skjutfält strax utanför Östersund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som instruktör vid FJG planerar och genomför du övningar och utbildningar av hemvärnsförband och frivilligorganisationer. Du har vid FJG ett eller flera funktionsansvar beroende på tidigare kompetens och fortsatt kompetensutveckling. Du stödjer även andra utbildningsgrupper med utbildning. Du arbetar i många fall på kvällar och helger.

Krav
Kvalifikationer
 • Genomförd och godkänd värnplikt, alternativ godkänd GMU
 • B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper
Vi söker en medarbetare som tar initiativ och självständigt löser arbetsuppgifter utifrån givna mål. Du delar de värderingar som Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om (läs mer på www.forsvarsmakten.se). Du är en trygg person som tycker om att lära andra. Du har god social förmåga och trivs med att både arbeta i grupp och självständigt. Du vill fortsätta utvecklas inom Försvarsmakten och utöka dina kompetensområden.

Meriterande
 • Tidigare anställning som GSS/K eller BFA
 • Erfarenhet av hemvärnet och frivilligorganisationer
 • Gruppchefsutbildning
 • Instruktörsutbildning
 • Utbildad skjutledare
 • Militärpolisutbildning
 • Militärt förarbevis minibuss, lätt personterrängbil, släpvagn, bandvagn 206
 • Utbildad brukare på AK4, pistol 88 och understödsvapen (Ksp 58, GRG M/48, Pskott m/86, AK4 med kikarsikte 09, PSG 90)
 • Fältarbetsutbildning
Övrigt
Befattningen är en tidsbegränsad anställning som gruppbefäl, soldat och sjömän (GSS/K nivå OR 1-5) och anställningen inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten. Därefter tidsbegränsad anställning i upp till åtta år. Kan därefter förlängas med fyra år.
Arbetsort: Östersund
Lön: Individuell lönesättning.
Tjänstgöringsgrad: Heltid. Tjänsten innebär viss helg- och kvällstjänstgöring. Arbetet kan medföra krav på kortare tjänstgöring på annan ort.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Vi är en arbetsplats med fler män än kvinnor och strävar efter en jämnare könsfördelning. Därför ser vi gärna kvinnliga sökande.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Erik Bengtsson.

Fackliga företrädare
OFR/O: Malin Scharffenberg Kahlke
Ordf Seko/F: Susanne Thunberg
OFR/S Försvarsförbundet: Annelie Forshage
SACO klubb: Carina Gabrielsson

Samtliga kontaktpersoner nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
11 dec. 2023 (12 dagar kvar)
Område
Typ av anställning
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga
Örebro stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga