Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Beställningsplanerare

Publiceringsdatum
02 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara med och bidra till Sveriges försvarsförmåga? Har du god kännedom om hur leverantörsmarknaden för personalrestauranger och lokalvård fungerar? Är du självgående, strukturerad samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar? Då kanske detta är en spännande utmaning för dig?

Välkommen med din ansökan till Logistikstödsavdelningen på Försvarsmaktens Inköpsenhet!

Om Inköpsenheten
Vid FMLOG (Försvarsmaktens Logistik) finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Inköpsenheten består av sju avdelningar, däribland Logistikstöds-avdelningen som genomför beställningsplanering inom förplägnad, lokalvård och övriga servicetjänster, genomför verksamhetskontroller samt bereder förbättringsbehov och åtgärdsförslag av Försvarsmaktens tjänsteleveranser. Logistikstödsavdelningen söker nu en beställningsplanerare med placering i Östersund.

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom det kommersiella området med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett stort eget ansvar och möjlighet att arbeta tillsammans med kollegor i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och du kommer att tillhöra ett prestigelöst och hjälpsamt team. Förutom spännande arbetsuppgifter har vi andra fina förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad sådan är exempelvis möjlighet till friskvård på arbetstid tre timmar i veckan. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I ditt arbete som beställningsplanerare arbetar du med att kvalitetssäkra leveransen av lokalvård, förplägnad (restaurangverksamhet) och servicetjänster till Försvarsmakten med de verktyg som finns i verksamheten. Du utgör lokalt gränssnitt mot både kund och leverantör samt agerar rådgivande till kund (Försvarsmaktens förband) vid beställningar eller förändringar i tjänsterna. Vidare säkerställer du att Försvarsmakten erhåller korrekta leveranser enligt lagda beställningar.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs
  • Minst några års arbetslivserfarenhet av tjänster inom Facility Management/Service Management eller restaurang och lokalvårdsbranschen
  • Mycket god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • Högskoleutbildning med inriktning ekonomi/logistik eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
Meriterande erfarenheten för tjänsten inkluderar
  • Erfarenhet av att utgöra gränsyta mot kund och ha kundansvar
  • Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet
  • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
  • Erfarenhet av SAP
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är strukturerad, självgående och har hög förmåga att självständigt driva dina frågor. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och kan uttrycka dina åsikter på ett tydligt och konstruktivt sätt. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Du har även lätt för att skapa kontakter och är en självklar teamspelare som är van vid och har god förmåga att samarbeta med andra.

Övrigt
Tillträde 24-09-01 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad i Östersund. Tjänsten innebär resor med övernattning. Anställningsintervjuer kommer preliminärt att genomföras 12-13 juni alt. 17-18 juni.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Beställnings- och uppföljningssektionen Zinita Uhrberg, 076-649 23 42 eller chefen för Logistikstödsavdelningen Jens Keller 070-209 34 71.

Fackliga representanter
SEKO Eva-Britt Steen
Försvarsförbundet OFR/S Helena Strid
OFR/O Stefan Joon
SACO Magdalena Sewall

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-02. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren