Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Enhetschef Fastighetsförvaltningen

Publiceringsdatum
16 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Östersunds Kommun söker Enhetschef till Fastighetsförvaltning, Teknisk förvaltning

Sektor fastighet är en av fem sektorer på Teknisk förvaltning inom Östersunds kommun. Östersunds kommun har drygt 5000 medarbetare och skall ge Östersunds kommuns innevånare en god samhällsservice. Teknisk förvaltning består av ca 700 personer och levererar tekniska tjänster inom bl.a. fastigheter, vatten, städ och service, måltider, renhållning och parker.
Sektor fastighet ansvarar för Östersunds kommuns totala fastighetsbestånd om ca 500 000 kvm och har nästan 70 medarbetare.

Enhet Fastighetsförvaltning är en av de fyra enheterna som bildar Sektor Fastighet. På enheten arbetar ca 15 personer som har ett brett uppdrag inom förvaltning av lokaler för vård, omsorg, skola, kontor, bostäder mm. På enheten återfinns även sektorns hyresadministration som handlägger huvuddelen av kommunens hyresdebiteringar för det egna fastighetsbeståndet samt inhyrda lägenheter och lokaler.
Personalen på enheten består av förvaltare, bostadsanpassare samt administratörer med bred erfarenhet.

Fastighetsbeståndet består av skolor, förskolor, vårdenheter, kontor, specialboenden, närmre 400 bostadsrätter samt nära 2000 inhyrda lägenheter och lokaler.

Om tjänsten
I rollen som enhetschef har du ekonomi-, personal- och verksamhetsansvar. Det innebär ett helhetsansvar för att verksamheten drivs enligt gällande lagstiftning och fastställda ramar. Ett stort fokus ligger på att vidareutveckla teamet och skapa strukturer som på ett flexibelt sätt kan möta de krav som ställs utifrån förändringar inom Östersunds kommuns kärnverksamheter. En viktig del av tjänsten är att vidareutveckla arbetet mot andra förvaltningar.
Du förväntas vara en del av Sektor fastighets ledningsgrupp och därigenom bidra till hela sektorns utvecklingsarbete. Du rapporterar till sektorchef på fastighet.

Om dig
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller utbildning som arbetsgivaren finner relevant t.ex. ekonom eller förvaltare. Viktigt att du har minst 5 års chefserfarenhet samt kunskap om hyres- och bostadslagstiftningen.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av fastighetsförvaltning och hyresadministration. Erfarenhet av ledningsgruppsarbete, förbättringsarbeten och att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande tillsammans med kunskaper gällande LOU.
Som person är du strukturerad och ordningsam. Du har ett helhetsperspektiv och är tydlig, kommunikativ och engagerad i ditt ledarskap. Du är prestigelös och van att kommunicera internt och externt och du kan delegera och följa upp enhetens mål och uppdrag. Vidare är du en analytisk person som har lätt att förstå personers olikheter och trivs med att driva utvecklings- och förbättringsarbeten framåt.

Du som söker är en person som är ärlig och rak i ditt sätt att kommunicera. Du förstår att vi är här för att Kommunens kärnverksamhet ska fungera och samtidigt kunna hantera en komplex enhet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper då vi i första hand söker en engagerad och coachande ledare.

Kontaktuppgifter
I denna rekryteringsprocess har Östersunds Kommun valt att samarbeta med Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Stefan Wangdell på 076-138 48 17 eller stefan.wangdell@adecco.se
Har du frågor angående din ansökan, var god kontakta Adeccos kandidatsupport via info@adecco.se
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Fackliga representanter
Peter Stelzer, 0706767835

Sista ansökningsdag 2023-12-17

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 dec. 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Malmö stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga