Projektledare

Projektledare

Som projektledare är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur!

Inom verksamhetsområdet Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg, hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du tillsammans med kollegor och olika intressenter för att skapa hållbara transportlösningar.

Vill du bidra med din kompetens och göra samhällsnytta? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som projektledare hos Investering Mitt får du möjlighet att leda projekt bestående av bland annat tekniska specialister, kontrakterade konsulter och entreprenörer. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp vägprojekt i Region Mitt. Du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö. I rollen har du kontakt med allmänheten men även med kommuner, andra myndigheter och media. Som projektledare hos oss leder du varierande projekt gällande exempelvis ny- och ombyggnation av vägar, broar samt gång- och cykelbanor. Ditt uppdrag innebär att leda projekten genom hela kedjan från planering, budget, avtal till genomförande och uppföljning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
  • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning
  • några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom infrastruktur och/eller anläggningsbranschen där du arbetat i ledande befattning inom projektledning eller som exempelvis platschef/uppdragsledare/chef
  • erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • aktuell kunskap inom entreprenadjuridik i ett eller flera av områdena AB/ABT/ABK och AMA
  • mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • B-körkort
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av projektledning inom väg och/eller järnväg
  • har erfarenhet av större entreprenader där du arbetat med exempelvis styrning, upphandling och uppföljning
  • har god erfarenhet av XLPM-modellen
Du är en trygg ledare som kan fatta beslut, inspirera och skapa delaktighet samt driva utvecklingen framåt. Rollen som projektledare innebär många kontaktytor och det är av stor vikt att du är en lagspelare med samarbete som ledord. För att vara framgångsrik i rollen har du god analytisk förmåga och ett innovativt förhållningssätt. Du har en välutvecklad kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas via mail och vi ber dig därför ha koll på din mail efter sista ansökningsdatum.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-04

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222

Rekryterande chef Samuel Nilsson
0101230594
Mer info
Kontaktperson Airi Larsson
Telefon 0101236243
Område Östersund
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 okt 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.