Projektingenjör nationellt plankorsningsprojekt

Projektingenjör nationellt plankorsningsprojekt

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör kommer du att utgöra ett stöd till och biträda projektledaren som -på distans och övergripande- leder programmet runt om i hela landet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära att du är väl insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader. Du kommer att hålla i presentationer av ditt arbete och analyser till programledningen och övriga kollegor.

Ditt ansvar i projekten blir att :
  • Samla in data och analysera vart vi kan hitta förbättringspunkter
  • Samordna kunskapsåterföring med ingående projekt för att kunna optimera vårt tillvägagångssätt
  • Planera för tider i spår och koordinera med banupplåtelseplanerarna
  • Planering och kontinuerlig uppföljning av ekonomi, tid och beställningar
Du ser även till så att arbetet genomförs enligt gällande lagar, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du ett tydligt ledarskap där du är självgående, tydlig i din kommunikation och har en god struktur i hur du lägger upp och prioriterar ditt arbete. Du initierar gärna utveckling och kommer med förbättringsförslag i den verksamhet du verkar och har en mycket god analytisk förmåga.

Vi söker dig som
  • har högskole- eller universitetsexamen om minst 180 hp med teknisk eller ekonomisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet vi bedömer likvärdig.
  • har något års aktuell erfarenhet av samordnande eller koordinerande roller där du fått god insyn i ekonomi och tidsplanering.
  • uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i järnvägsprojekt och har förståelse för BAP/BUP samt körkort för personbil.

I den här rekryteringen kommer vi att använda webbaserade tester som en del av urvalet. Intervjuer kommer att hållas via skype.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-28

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Olofsson
0101241629

Projektledare Daniel Schwartz
0101231886

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Anders Olofsson
Telefon 0101241629
Område Östersund
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.