Befälhavare Isöleden

Befälhavare Isöleden

Arbetsuppgifter
Brinner du som vi för en säker och miljövänlig sjöfart? Är du en initiativtagande, öppen och kommunikativ person med hög grad av servicekänsla? Vi söker nu engagerad personal till våra gula vägfärjor - var med och gör Sverige närmare.

Just nu söker vi Befälhavare linstyrd färja till Isöleden i Jämtland. Isöleden går mellan Isön och Norderön från öster i Storsjön. Färjeledens längd är 1650 meter och överfartstiden är elva minuter.

I tjänsten ingår sedvanliga befälhavaruppgifter. Som befälhavare har du rapporteringsansvar vid bland annat eventuella tillbud, olyckor och andra avvikelser. Du ansvarar dessutom för att färjan är i sjövärdigt skick och är behörigt bemannad. Våra linfärjor har enmansbesättning vilket ställer höga krav på självständighet och initiativtagande. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter. Ombord på färjan är du dessutom vårt ansikte utåt och det förutsätter att du har en hög grad av servicekänsla.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
 • fartygsbefäl klass VIII, maskinist B-examen alternativt maskinbefäl klass VIII
 • gått grundläggande säkerhetsutbildning (basic training) enligt STCW Manila
 • utbildning i passagerarsäkerhet (crowd management)
 • VHF-radiocertifikat (gäller de flesta färjeleder)
 • ADR-utbildning
 • giltig specialbehörighet i krishantering (CCM ) enligt STCW Manila
 • giltigt läkarintyg för sjöfolk med däckstjänstgöring, lägst inre fart
 • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du har
 • högre behörigheter/utbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant
 • god datorvana
 • erfarenhet av arbete på vägfärjor
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-01

Upplysningar

Distriktschef Alexander Lindholm
0101233580

SEKO Åke Ottosson
0101242839

SACO Kenneth Toresson
0101238036

ST Stefan Sörensson
0101232867
Mer info
Kontaktperson Alexander Lindholm
Telefon 0101233580
Område Östersund
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.