Anläggningschef till Åre Östersund Airport

Anläggningschef till Åre Östersund Airport

Åre Östersund Airport är den regionala flygplatsen med det lilla extra!

Vi är ca 55 medarbetare som ser till att flygplatsen är tillgänglig årets alla dagar, dygnets alla timmar och knyter regionen samman med övriga Sverige och världen.

Vi söker nu en drivkraftig Anläggningschef!

Som Anläggningschef ansvarar du tillsammans med driftorganisationen för underhåll och service av flygplatsens byggnader, markytor, parkeringsytor samt service av fordon, maskiner och utrustning. Att leverera kapacitet, funktion och tillgänglighet är viktiga aspekter för att anläggningarna ska möjliggöra flygplatsprocesserna på Åre Östersund Airport. Vi erbjuder dig en utmanande och spännande tjänst på en unik och omväxlande arbetsplats där du får möjlighet att påverka och göra skillnad i utvecklingen av flygplatsen.

Du rapporterar till Flygplatschef och du ingår i Ledningsstöd samt flygplatsens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter:

Din roll som anläggningschef är av största vikt för flygplatsens dagliga verksamhet. Utmaningen är att förvalta och ansvara för allt från rullbana till den minsta byggnaden - alla tillgångar som hör till flygplatsen ligger under ditt ansvar. Du jobbar i en processorienterad verksamhet och ingår i flygplatsens ledningsgrupp, du svarar för infrastrukturella frågor men tar också ansvar för helheten. Tillsammans med både ledningsgrupp och driftverksamheten ser du till att vi når högt ställda mål genom att driva den långsiktiga planeringen för utrustning och anläggningar. Du följer upp förvaltnings- och underhållsplaner för flygplatsens anläggningar som exempelvis byggnader, rullbana samt system med målet att kunna driva en väl fungerande flygplats. Budgetansvar avseende investeringar och löpande underhåll, upphandling, teknisk projektledning, större och mindre entreprenader, leverantörskontakter samt konkreta tekniska utmaningar är exempel på uppgifter som ingår i rollen.

Profil:

Vi söker dig som har en relevant examen från högskola eller förvärvade kunskaper på annat sätt, gärna med bygginriktning. Du har god teknisk förståelse och har erfarenhet att driva tekniska projekt.

Du har förmågan och ett starkt intresse av att lösa komplexa tekniska problem, du har kunskaper inom fastighet och system samt goda processkunskaper. För att lyckas i rollen behöver du ha en vana av att arbeta i en verksamhet med högt ställda krav på kvalitet, kan ansvara för upphandlingar och entreprenader. Vi kommer att lägga stor vikt i urvalsarbetet vid personlig lämplighet.

Framgångsfaktorer för att lyckas i tjänsten är bl a:
  • god kommunikativ förmåga
  • självgående, självständig och drivande
  • ett strukturerat arbetssätt
  • hög problemlösningsförmåga
  • ett självklart initiativtagande
  • en god förmåga att samarbeta med andra
  • förmåga att hålla många bollar i luften
Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift samt har god kunskap om Officepaketet. Krav på körkort B. Tjänsten innebär resor i arbetet.

Att arbeta inom Swedavia:

Hos oss kommer du få möjlighet att bidra till och utveckla Swedavias Regionala flygplatsers tillgångsförvaltning och omställning till ökad elektrifiering. Du kommer att ha en spännande roll som är av största vikt för flygplatsen. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.

På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder Swedavia sig av arbetspsykologiska tester i rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

Anställning:

Tillsvidareanställning / Heltid.

Arbetstid och lön:

Dagtid/ Fast lön

Övrig information:

I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup Jämtland

Du ansöker via OnePartnerGroups hemsida: www.onepartnergroup.se

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag varför du är VÄLKOMMEN med din ansökan snarast möjligt.

Sista dag för ansökan: 29 maj.
Mer info
Kontaktperson Hans-Olof Jonsson
Telefon 063194333
Område Östersund
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.
Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.