Projekt och HSM-samordnare till Statkraft

Projekt och HSM-samordnare till Statkraft

Projekt- och HSM (Hälsa, Säkerhet, Miljö)-samordnare

"Är du redo för nästa utmaning? Just nu söker vi en Projekt- och HSM-samordnare med driv och energi för en säker arbetsplats!"

Din roll:

Som Projektsamordnare kommer du att leda planering, samordning och implementering av mindre och medelstora projekt i kraftverksgrupp Östersund, detta i nära samarbete med våra drift- och underhållsgrupper. Det ingår också att säkerställa projektavslut inom given tidsram, budget och kvalitet. Allt detta sker i linje med Statkrafts riktlinjer och standarder. Du kommer att arbeta med projekt både inom vatten- och vindkraft.

I HSM-rollen förväntas du ha kunskap inom Hälsa, Säkerhet och Miljö då arbetet bl. a. innebär att planera och samordna aktiviteter för att vi skall arbeta på ett säkert sätt som följer aktuella lagkrav och koncernens riktlinjer. Bland annat kan nämnas att säkerställa att HSM-revisioner, övningar, skyddsronder och utredningar utförs. Du kommer även att representera kraftverksgruppen i HSM-frågor vid större projekt.

Din profil:

Vi ser att du har utbildning på gymnasie- eller högskolenivå som tekniker, ingenjör eller annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att leda och genomföra projekt och du är självgående och initiativrik samt att du klarar av att göra prioriteringar i din roll. Du har också en förmåga att hantera flera olika saker och processer samtidigt. Du tycker även om att jobba med frågor inom hälsa, säkerhet och miljö med strävan att alltid finna möjligheter till förbättringar för att skapa en säker och trygg arbetsmiljö samt att minimera påverkan på miljön och omgivning runt om våra anläggningar.

Du gillar att samarbeta med människor och har en förmåga att motivera andra personer, skapa delaktighet och engagemang i en organisation. Ditt breda kontaktnät kommer att bestå av leverantörer, entreprenörer och den interna organisationen, detta gör att vi ser att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Har du praktisk erfarenhet av Lean och kontinuerligt förbättringsarbete är det meriterande.

Statkraft erbjuder:
  • Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt.
  • En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.
  • En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.
  • Konkurrenskraftiga villkor.
Övrig information:

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan så fort som möjligt.

Sista ansökningsdag 2019-11-30.

Du ansöker via OnePartnerGroups hemsida: www.onepartnergroup.se
Mer info
Kontaktperson Hans-Olof Jonsson
Telefon 063194333
Område Östersund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel. Statkraft har 3500 anställda i 17 länder.