Verksamhetschef ambulanssjukvård

Verksamhetschef ambulanssjukvård

Om arbetsplatsen
Region Jämtland Härjedalen befinner sig i uppstarten av en ny hälso- och sjukvårdsorganisation med indelning i tre divisioner, medicin, kirurgi och nära vård. Till division nära vård söker vi nu en verksamhetschef för ambulanssjukvården. Omställningen till nära vård ger behov av att anpassa organisationen för att med hög tillgänglighet och kvalitet kunna erbjuda både fysiska och digitala tjänster i hela det geografiska området. Division Nära Vård består av primärvård, folktandvård, ambulanssjukvård, vuxenpsykiatri och barn- och ungdomspsykiatri. Primärvård och ambulanssjukvård samorganiseras i fyra geografiska områden där ansvaret för personal och ekonomi ligger. Ambulanssjukvården kommer att samordnas av en verksamhetschef med ansvar enligt hälso- och sjukvårdslagen. Primärvården utför hälsovalsuppdrag och har i dagsläget 21 vårdenheter. Det finns sedan tidigare utvecklade samarbeten med sjukhuset i Östersund och lokalt med ambulans, kommun och privata utförare inom hälsovalet. Ambulanssjukvården består av 10 ambulansstationer med elva dygnsbilar och en dagbil. Under vintersäsongen förstärks verksamheten med två säsongsambulanser för att klara av den varierande befolkningen i samband med vinterturismen. Inom primärvårdens verksamhet finns förutom hälsocentralerna även ungdomsmottagningen, som har ett länsövergripande uppdrag för närvarande med fysisk mottagning på tre orter, samt 1177 Vårdguiden på telefon, med arbetsplats i Östersund och samverkan inom norra sjukvårdsregionen.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef för ambulanssjukvården har du ansvar för gemensamma rutiner och riktlinjer samt kompetensutveckling, kvalitets- och utvecklingsfrågor. Som verksamhetschef kommer ditt arbete handla om att arbeta övergripande över hela divisionen med ambulanssjukvård och utveckling av nära vård för att se till att arbetssätt, fortbildning, rutiner och riktlinjer hålls samman. Till ditt stöd finns bland annat verksamhetsutvecklare och läkare med medicinskt ledningsuppdrag (MLA) som tillsammans med dig kommer arbeta med övergripande ambulanssjukvårdsfrågor. Du erbjuds en tillsvidareanställning i Region Jämtland Härjedalen med tidsbegränsat förordnande som verksamhetschef.

Kvalifikationer
Formellt krav är högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan likvärdig utbildning. Vi ser att du har goda kunskaper om och erfarenhet av hälso- och sjukvård samt erfaren som chef och ledare. Dina personliga egenskaper och styrkor präglas av * Mod * Uthållighet * God samarbetsförmåga * Tydlighet Du har lätt för att kommunicera, har helhetssyn, är strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga. Du är resultatinriktad och når uppsatta mål. Dina kunskaper inom ekonomi och verksamhet är goda. Du bör ha god erfarenhet av ambulanssjukvård då många frågor som verksamhetschef berör operativa frågor. God samverkansförmåga är viktigt då arbetet innebär många kontakter med våra samarbetspartners både internt inom Region Jämtland Härjedalen och våra externa partners, bland annat SOS-alarm, Räddningstjänsten och Polismyndigheten. Det är en fördel om du är förtrogen med politiskt styrda verksamheter och dess villkor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Anna Granevärn
Telefon 070-261 05 59
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 aug 2021 (3 dagar kvar)