Välkommen att söka arbetet som Internationell strateg

Välkommen att söka arbetet som Internationell strateg

Om arbetsplatsen
vill du vara med och bidra till ett attraktivt län genom att tillföra ett internationellt perspektiv i det regionala arbetet, och bidra till att visioner och mål uppnås. Då ska du söka detta arbete. Vi söker nu en internationell strateg, på ett längre vikariat. Förvaltningsområde Regional utveckling är en del av Region Jämtland Härjedalen och omfattar ca 165 medarbetare. Vi jobbar med att samordna och effektivisera det regionala tillväxtarbetet och för att stärka en social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Detta bland annat genom att ta tillvara länets möjligheter och främja utveckling inom tex näringsliv, kompetensförsörjning, kultur, infrastruktur samt frågor som rör social välfärd och en hållbar och attraktiv livsmiljö.

Arbetsuppgifter
Som internationell strateg samordnar du organisationens deltagande och deltar aktivt i olika europeiska och nordiska nätverk och samarbeten i syfte att stärka det regionala tillväxtarbetet och regionens engagemang i flernivåsystemet. Du kommer att arbeta nära den politiska organisationen och den regionala utvecklingsdirektören, som stöd för det strategiska arbetet. Du ska följa den politiska utvecklingen, samverkan nationellt och internationellt, samt initiera och genomföra nationella och internationella evenemang. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom samhällsvetenskap eller annan för tjänsten lämplig inriktning. Du har goda kunskaper om EU och dess struktur samt mycket goda kunskaper i engelska. Du ska på ett pedagogiskt sätt kunna förmedla information både skriftligt och muntligt. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med internationella samarbeten och stöd till förtroendevalda. Meriterande är också om du har erfarenhet av, samt är förtrogen med, trender och utveckling inom EU-/samhällsfrågor. Har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation samt av att initiera, utveckla och bibehålla nätverk. Som person är du trygg och stabil, arbetar bra tillsammans med andra människor samt är serviceinriktad. Du är initiativtagande, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du trivs i en roll där du själv strukturerar ditt arbetssätt och driver dina egna processer, skapar kontakter och underhåller redan etablerade relationer.

Övrigt
Inkomna ansökningar hanteras löpande. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, företaget inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: http://www.ostersund.se Välkommen till Jämtland Härjedalen: http://www.jamtland.se Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Anders Byström
Telefon 063-146600
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.regionjh.se/regionalutveckling
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (10 dagar kvar)