Utvecklingsstrateg Asyl-flyktingfrågor inkl Samordnare extratjänster

Utvecklingsstrateg Asyl-flyktingfrågor inkl Samordnare extratjänster

Om arbetsplatsen
Hälso- och sjukvårdspolitiska avdelningen utgör ett stöd till verksamheter och ledning i omvärldsbevakning, framtidsanalys, samverkan med andra sjukvårdshuvudmän liksom struktur och spridning av kunskapsstyrd och ändamålsenlig vård. Inom avdelningen finns även den funktion som ansvarar för samordning av asyl-flyktingfrågor och integration inom Region Jämtland Härjedalen. Funktionen innefattar en utvecklingsstrateg samt en handläggare. Nuvarande utvecklingsstrateg har från årsskiftet gått till annan tjänst inom regionen varför befattningen behöver nyrekryteras.

Arbetsuppgifter
Utvecklingsstrategen har ett funktionsansvar i regionen och arbetar på uppdrag av avdelningschef och stödjer regiondirektör, politiker och chefer i linjen. Rollen strateg innebär att självständigt driva, utveckla och företräda regionen inom funktionsområdet. Funktionsområdet Asyl-flyktingfrågor berör Region Jämtland Härjedalens ansvar, kompetens och samverkan rörande mottagandet av asylsökande, nyanlända även vård till tillståndslösa hanteras. Uppdraget som utvecklingsstrateg inom flyktingsamordning innebär att hålla samman och driva flykting och integrationsfrågor på både operativ och strategisk nivå internt liksom i samverkan, SKR-nätverk och via avtal samt som representant gentemot bl.a. Kommunerna, Länsstyrelsen, Migrationsverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Övergripande ansvar för att i samråd med berörda verksamheter verka för bibehållande av kompetenser och erfarenheter liksom utveckling inom asyl-flykting- hälso-sjuk och tandvård och integration. Inom funktionsområdet hanteras ersättning till utförande verksamheter, statliga ersättningar samt riktade bidrag från staten och Migrationsverket. Detta innebär ett nära samarbete med handläggare för Asyl-flyktingfrågor samt övriga verksamheter som berörs i uppdraget och det finns behov av att vid handläggares frånvaro kunna agera sammanhållande helpdeskfunktion och sköta viss registrering. Utvecklingsstrategen är även systemansvarig för funktionens systemstöd. Under 2020 innefattas i tjänsten även en samordnande och handledande funktion för tillsättning av extratjänster inom Region Jämtland Härjedalen. Funktionen är regionens kontakt gentemot arbetsförmedling för extratjänster samt stöd till chef på mottagande enhet och till den enskilde arbetstagaren. Även stödfunktion vid introduktionsjobb, nystartsjobb, yrkesintroduktion och arbetspraktik kan innefattas. Arbetsformen kommer i hög grad att utformas av dig själv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning samt erfarenhet av arbete som chef/ledare. Meriterande är högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller socialtjänst samt erfarenhet av arbete med rekrytering, etablering, integration och praktisk kunskap inom detta fält och sakområde. Som person är du analytisk, strukturerad och kan arbeta självständigt. Du har hög grad av självmedvetenhet och civilkurage, förmåga att samarbeta och att skapa en konstruktiv dialog. Du har även en god pedagogisk förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt
Inför rekryteringen har vi gjort vårt medieval och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Anna Frisk
Telefon 063-142414
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (13 dagar kvar)