Utmanande enhetschefsjobb på Kostenheten, inkl. utveckling

Utmanande enhetschefsjobb på Kostenheten, inkl. utveckling

Om arbetsplatsen
Du välkomnas till ett utmanande chefsjobb med uppdrag att ansvara för drift och driva utveckling på Kostenheten. Organisatoriskt ingår enheten i Regionservice. Geografiskt ligger produktionsköket på Nedre Vattugatan och restaurang Kajutan samt Café Entré på sjukhuset. På enheten finns cirka 30 medarbetare som består av köksbiträden, kockar, förrådsmän, produktionsledare, kostekonom, administrativ assistent och sektionsledare.

Måltider är en viktig del av patientens tillfrisknande och läkning då den är en viktig del av vården.

Arbetsuppgifter
Du kommer i din roll som enhetschef ansvara för kostenheten. Detta innebär att du har övergripande ansvar för personal, budget och ekonomisk uppföljning inom din enhet. Du ansvarar för att våra resurser används på ett effektivt sätt och skapar förutsättningar för god ekonomisk hushållning. Du förväntas driva och utveckla verksamheten mot uppsatta mål samt ansvara för att gällande lagar och riktlinjer följs på enheten.

Du skapar relationer och samverkar med såväl interna som externa aktörer och är en god ambassadör för verksamheten. Du förväntas ha ett helhetsperspektiv genom att i alla frågor se till hela organisationens bästa och planerar, organiserar samt leder arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete.

Som enhetschef är du underställd Avdelningschef på Regionservice och ingår i ledningsgruppen för densamma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning från exempelvis kostekonom, kostvetare, gastronomiprogrammet eller annan likvärdig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kockutbildning och ledarskapsutbildning är meriterande liksom erfarenhet från politiskt styrd organisation. Du har ledarerfarenhet som innehållit ansvar för ekonomi-, personal- och arbetsmiljö samt inköp. Du har kännedom om lagar och riktlinjer inom kostområdet. Vi ser gärna att du har arbetat i storkök och har kännedom om produktion av specialkost och kunskap i kostdataprogram. Erfarenhet av kostdataprogrammet Matilda är extra meriterande. Arbetet kräver kommunikation och dokumentation. Vi förutsätter att du har god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet. Din person präglas av trygghet, stabilitet och god självkännedom. Du är van och trivs att leda, motivera, delegera och ta tillvara på medarbetarnas kompetenser. Ett nära samarbete med dina medarbetare och chefskollegor är viktigt för dig. Vi ser vidare att du samarbetar väl med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Du gillar att självständigt driva ditt arbete och har lätt för att ta initiativ till nya aktiviteter och uppnå resultat. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor men då verksamheten är händelsestyrd trivs du med att ha många uppgifter igång samtidigt, är flexibel, stresstålig och har förmågan att hålla en struktur för att prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Dessutom har du god kommunikativ förmåga och kan engagera, entusiasmera, stimulera och stärka andra i sin yrkesroll.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Joakim Rödin
Telefon 063155344
Område Östersund
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionjh.se
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (5 dagar kvar)