Upphandlare till Inköp och upphandling

Upphandlare till Inköp och upphandling

Om arbetsplatsen
Har du ett stor intresse för affärer? Då har vi jobbet för dig.

Enheten för Inköp och upphandling ingår i Regionstaben under ekonomi- och personalavdelningen och ansvarar för stöd till Region Jämtland Härjedalens verksamheter vid upphandlingar. Enheten ska säkerställa att upphandling sker i enlighet med gällande lagstiftning och regelverk och med iakttagande av organisationens politiska beslut, inriktningsdokument och policys. Region Jämtland Härjedalens totala värde av inköp av varor och tjänster uppgår till 1,5 miljarder kronor per år.

Vi är för närvarande 18 medarbetare inom enheten, avtalscontroller, inköpare, materialkonsulent, upphandlare samt medarbetare inom avropsfunktionen för bemanningsfrågor. Enheten utvecklas och inom kort är vi flera medarbetare på enheten.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en upphandlare som har ett stort intresse för affärer. Som upphandlare ansvarar du för hela processen när det gäller genomförandet av strategiska upphandlingar av varor och tjänster. Den vi söker kommer främst att upphandla sjukvårdsprodukter av förbrukningskaraktär till vårdens verksamheter. Arbetet sker på uppdrag av och i samarbete med olika verksamheter inom Region Jämtland Härjedalen samt länets åtta kommuner. Det är viktigt att vara lyhörd och förstå verksamhetens behov och samtidigt anpassa detta till Lagen Om Offentlig Upphanding, LOU.

Arbetet innefattar allt från behovs- och marknadsanalys till anbudsförfrågan, utvärdering, förhandling och till viss del uppföljning av avtal. Arbetets komplexitet gör att du behöver hantera olika uppgifter parallellt. Du kommer att arbeta i nära samarbete med expertgrupper från organisationens verksamheter och ha kontakt med våra leverantörer. Du deltar i interna och externa nätverk samt i enhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Arbetet kräver ett taktiskt tankesätt och en hög grad av affärsmässighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom omvårdnad, sjuksköterska, alternativt annan relevant utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Sjuksköterska med specialistutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från yrket. För uppgiften behöver du i hög utsträckning ha förmåga att se möjligheter, ta initiativ och nå resultat.

Som person är du trygg i både dig själv och i din kompetens. Du tar ett stort ansvar för ditt eget arbete, är noggrann, flexibel och drivande. Du har god samarbetsförmåga samt är bra på att etablera och behålla relationer. Goda kunskaper i Word och Excel är en förutsättning samt att du har mycket goda kunskaper att kommunicera på svenska i tal och skrift. I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi skall trivas att arbeta tillsammans.

Övrigt
Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Lena Larsson
Telefon 070-226 77 28
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 apr 2020 (1 dag kvar)