Specialpedagog till Barn- och ungdomshabiliteringen

Specialpedagog till Barn- och ungdomshabiliteringen

BUH är organisatoriskt indelad i barnteam, ungdomsteam och autismteam där det finns sammanlagt tre specialpedagogtjänster. På grund av pensionsavgång söker vi nu en specialpedagog till barnteamet där insatserna riktar sig till barn upp till 9 år. Specialpedagogen ingår i ett tvärprofessionellt team, där teamarbete och intresse för den aktuella målgruppen står i fokus. I arbetsuppgifterna ingår förskole/skolobservation och kartläggning inför utredning samt insatser i form av stöd till barnets nätverk kring bemötande vid lek, samspel och kommunikation. Specialpedagogen arbetar för att skapa goda förutsättningar för barnets lärande och färdighetsutveckling genom pedagogiska metoder och hjälpmedel samt genom gruppbehandling och fortbildning till barnets nätverk. Som specialpedagog hos oss är du teamets pedagogiska röst. All personal jobbar för barnets delaktighet i sin habilitering, men du som specialpedagog har ett extra ansvar att hjälpa dina kollegor med hur barnet blir delaktig på bästa sätt. Arbetet är självständigt och kräver god förmåga till planering och organisering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialpedagog. Har du grundutbildning som förskollärare och erfarenheter från arbete med barn med funktionsnedsättning så är det meriterande. Du håller i gruppverksamhet och medverkar vid utbildningar till barnet och dess nätverk. Du behöver ha en god samarbetsförmåga då du, förutom teamarbete på enheten även samverkar tillsammans med andra aktörer. Körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss! Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Ditt nya hem? Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun. www.ostersund.se Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Katarina Lindblom Persson
Telefon 063-154470
Område Östersund
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till oss på Barn- och ungdomshabiliteringen i Östersund! Är du en person som har teamkänsla och lockas av att arbeta med barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt är duktig på att förmedla din kunskap? Sök jobbet hos oss! Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH) är en specialistenhet inom länssjukvården som ger kvalificerat stöd i form av utredning och behandling till barn och ungdomar med funktionsnedsättning utifrån neurologiska sjukdomar samt tidiga eller förvärvade hjärnskador. Enheten består av drygt 40 medarbetare som arbetar i tvärprofessionella team med arbetsterapeut, sjukgymnast, logoped, psykolog, socionom, specialpedagog, barnsjuksköterska, uroterapeut, barnneurolog, dietist samt med tillgång till medicinsk sekreterare. Administrativt är verksamheten organiserad i området Barn unga vuxna (BUV) som består av Barn- och ungdomshabilitering, Barn- och ungdomspsykiatrin samt Föräldra- och barnhälsan. Dessa tre enheter är samlokaliserade centralt på Köpmangatan 24 i Östersund.