Specialistläkare till smärtenheten i Östersund

Specialistläkare till smärtenheten i Östersund

Om arbetsplatsen
Söker du ett utmanande och lärorikt arbete? Välkommen som specialistläkare till oss på smärtenheten vid Östersunds rehabcentrum.
Smärtenheten tillhör Region Jämtland Härjedalen och är en av flera verksamheter inom område hjärta, neurologi och rehabilitering. Vår verksamhet bedrivs på Remonthagen, belägen cirka 2,5 km från Östersunds sjukhus. Nära skog och Östersunds Vintersportstadion, med skid- och löparspår, som erbjuder både patienter och anställda en fin utemiljö med möjlighet till träning.


Arbetsuppgifter
Smärtenheten består av tre team: smärtmottagning, smärtrehabilitering och FMU-team. Teamen består av läkare, smärtsjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare. Gemensamt arbetssätt för hela enheten är samverkan mellan professioner och interdisciplinära modeller för bedömning och behandling. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på patienten. En väl fungerande och liten enhet med nära till beslut och högt i tak.
Som läkare har du en roll i samtliga team.
Både smärtmottagning och smärtrehabilitering arbetar gentemot patienter med långvarig smärta som är medicinskt färdigutredda. Smärtmottagningen erbjuder individuella bedömningar och behandlingar med både farmakologiska och beteendemedicinska interventioner. Smärtrehabiliteringen bedriver multimodal rehabilitering (MMR2) baserad på KBT/ACT i gruppform.
FMU-teamet utför försäkringsmedicinska utredningar, det vill säga teambaserade aktivitetsförmågeutredningar (AFU) på uppdrag av Försäkringskassan. AFU är en standardiserad utredningsform som beskriver funktionsnedsättningar och aktivitetsbegränsningar samt belyser den försäkrades kvarvarande förmåga till aktivitet. Försäkringskassans grundläggande utbildning inom försäkringsmedicin erbjuds du via arbetsplatsen.


Kvalifikationer
Specialistkompetens eller i slutet av ST inom lämplig specialitet. Du bör ha ett intresse för smärtbehandling. Erfarna läkare finns som stöd. Personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt till ett ständigt lärande är något som vi värderar högt.

Tidigare arbete med långvariga smärttillstånd liksom erfarenhet av försäkringsmedicinska utredningar är av stort värde. Vana att samarbeta i team med andra yrkeskategorier är också meriterande och vi ser gärna att du är intresserad av utvecklingsarbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
http://www.regionjh.se
Mer info
Kontaktperson Fredrik Andersson
Telefon 063-154888
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 feb 2021 (16 dagar kvar)