Specialistläkare inom nuklearmedicin

Specialistläkare inom nuklearmedicin

Om arbetsplatsen
Östersunds Sjukhus är det enda sjukhuset i Region Jämtland Härjedalen och de flesta medicinska specialiteter finns representerade. På Fysiologimottagningen och Nuklearmedicin i Östersund utförs bland annat hjärtdiagnostik, njurdiagnostik, paratyroidea, lungdiagnostik och skelettdiagnostik. En del av arbetet utförs i nära samarbete med Röntgenkliniken. I samarbete med medicinkliniken görs utredningar samt behandlingar av tyreoidea. Fysiologimottagningen och Nuklearmedicin har två SPECT/CT kameror. Det utförs ca 1 400 undersökningar och behandlingar per år. En av SPECT/CT kamerorna planeras att bytas ut år 2021. Avdelningen drivs i samråd mellan fysiologer, radiologer, endokrinologer, onkologer, sjukhusfysiker, sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, biomedicinska analytiker och MT-ingenjörer. Stämningen på avdelningen brukar beskrivas som mycket god, vi arbetar nära tillsammans samtliga personalkategorier och har roligt ihop. Vi arbetar kontorstider och har ingen jourtjänstgöring. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter. Region Jämtland Härjedalen kan med sin närhet till fjällen erbjuda många möjligheter till en rik fritid. Vi söker en specialistläkare inom nuklearmedicin som tar det radiologiska ledningsansvaret (RALF) och kan driva utveckling och kvalitetsarbetet framåt. Möjligheter finns till deltidstjänstgöring och en del av arbetet kan även utföras på distans för att kunna kombinera arbete med familjeliv eller andra åtaganden. Som specialistläkare inom nuklearmedicin kan även en kombinerad tjänst mellan Fysiologimottagningen och Nuklearmedicin och Röntgenkliniken erbjudas.

Arbetsuppgifter
RALF uppdraget inom nuklearmedicin innebär att du leder optimeringsarbetet i nära samarbete med sjukhusfysiker, läkare, biomedicinska analytiker, sjuksköterskor och röntgensjuksköterskor. Tillsammans arbetar vi löpande med att utveckla och optimera våra undersökningsmetoder och behandlingar. Omvärldsbevakning inom nuklearmedicin och tillsammans med kollegor prioritera och implementera förändringar. Tolka sedvanliga nuklearmedicinska undersökningar. Bedöma patientdoser och beredningars styrka tillsammans med sjukhusfysiker och i vissa falla sakkunnig inom radiofarmaka, granska och fastställa kvalitetsutveckling av metoder samt delta vid egeninspektioner och myndighetsinspektioner vid behov. Kunskapsöverföring inom kliniken är en viktig del och därför ingår handledning av ST-läkare och biomedicinska analytiker.

Kvalifikationer
Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom nuklearmedicin med bas inom radiologi eller fysiologi. Du har behörighet att verka inom svensk sjukvård och språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för nuklearmedicin. Du är engagerad, ansvarstagande och bidrar till en god arbetsmiljö. Du har lätt för att samarbeta med andra och har god kommunikativ förmåga. Du förstår att förändringsarbete är viktigt och vill aktivt delta i verksamhetens fortsatta utveckling. I rekryteringsprocessen tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan

Övrigt
www.regionjh.se . Kontakt kan komma att tas med sökande under ansökningstiden, så sök gärna direkt.
Mer info
Kontaktperson Carl-Göran Persson
Telefon 063 15 3715
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 apr 2020 (28 dagar kvar)