Socionomer till Ätstörningsteamet vid BUP

Socionomer till Ätstörningsteamet vid BUP

Om arbetsplatsen
Vi välkomnar nu Socionom/behandlare till Ätstörningsteamet, BUP, då teamet behöver utökas. BUP ingår organisatoriskt i område Barn och unga vuxna och är en resurs för hela Region Jämtland Härjedalen, med placering i Östersund, Köpmangatan 24. Enheten består av cirka 100 medarbetare som utifrån ett teambaserat tvärvetenskapligt arbetssätt verkar för att identifiera, förebygga, lindra och bota psykiska besvär hos barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Som medarbetare vid BUP erbjuds du extern handledning och internt stöd i yrkesrollen, samt individuell planering för kompetensutveckling. BUP är samlokaliserade med barn- och ungdomshabiliteringen och föräldra- barnhälsan. Ätstörningsteamet flyttar till nya lokaler på Fältjägargränd 6, plan 3 och ska utöka behandlingsutbud med bland annat familjedagvård. Ätstörningsteamet bedriver behandling enligt nationella kliniska riktlinjer för ätstörningar och utifrån familjebaserad behandling vid ätstörning. Teamet är tvärprofessionellt och består i nuläget av läkare, familjeterapeut, socionom, sjuksköterska, skötare, sjukgymnast och dietist.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att tillsammans med övriga teamet ansvara för bedömning och behandling av barn och unga med ätstörningar samt deras familjer. I arbetsuppgifterna ingår även pedagogiska måltider och matstöd. En stor del av behandlingsarbetet sker tillsammans med familjen i samtal och måltidssituation. Vi arbetar med familjer intensivt i behandlingslägenhet och ibland i slutenvård, vilket innebär att periodvis förläggs del av arbetstiden kvällstid. I arbetet ingår också att leda gruppverksamhet.

Kvalifikationer
Examen från socionomprogrammet. Erfarenhet av behandlingsarbete med barn/ungdom och/eller familjer är ett krav Meriterande är: - Kompetens samt praktisk erfarenhet av arbete med ätstörningar. - Erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatri - Grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) eller erfarenhet och utbildning som bedöms likvärdig Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, där vi värdesätter engagemang, samarbetsförmåga och flexibilitet.

Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Läs mer: http://www.regionjh.se
Mer info
Kontaktperson Håkan Löfvenberg
Telefon 063-15 43 14
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (10 dagar kvar)