Socionom/Kurator till Område Psykiatri Öppenvård

Socionom/Kurator till Område Psykiatri Öppenvård

Om arbetsplatsen
Område Psykiatri står inför en spännande tid, vi vänder blad och blickar mot framtiden! Vi arbetar mot en personcentrerad vård och söker nu dig somär driftig, engagerad och flexibel att kunna hantera varierande arbetsbelastning och prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Vill du vara med och bygga framtidens psykiatri välkomnar vi din ansökan! Invånare i Jämtlands län som är i behov av specialistpsykiatri får sin behandling i öppen eller heldygnsvård inom område psykiatri på Östersunds sjukhus. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Sammanlagt finns ca 270 medarbetare på kliniken. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter. Vi har nu en tjänst i Öppenvård 1 som består av Ätstörningar, Missbruk/beroende, Neuropsykiatri, Psykoser och olika psykiska funktionsvariationer. Denna tjänst avser en placering hos vår beroendemottagning där vi arbetar med de över 18 år som har beroende eller missbruk av droger och känner behov av stöd och hjälp för att uppnå drogfrihet. Kontakten bygger helt på patientens motivation. Vi samarbetar med olika instanser tillexempel socialtjänst, arbetsförmedling, försäkringskassa och frivård. På beroendeenheten arbetar sjuksköterskor, läkare, psykolog, kurator, arbetsterapeut, psykoterapeut och sekreterare.

Arbetsuppgifter
Som socionom/kurator inom område psykiatri lyfter du fram det psykosociala perspektivet och bidrar med kunskap kring olika typer av insatser. Arbetet kännetecknas av en kombination av olika former av samtal, social rådgivning, sociala åtgärder samt samordning. Du stödjer både patient och närstående att hantera inre och yttre påfrestningar som kan uppstå i samband med sjukdom och kriser. Du planerar och bedriver arbetet självständigt men deltar också i vårdplanering, ronder och konferenser tillsammans med övrig personal. Du ska även vara behjälplig vid samverkan med myndigheter, sprututbytesmottagningen och vårdgrannar.

Kvalifikationer
Kvalifikationskrav är socionomexamen, meriterande med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är van att arbeta såväl självständigt som i team och har god samarbetsförmåga. Du är intresserad av psykiatri. Stor hänsyn tas till den personliga lämpligheten.

Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Läs mer: http://www.jll.se
Mer info
Kontaktperson Sandra Forss
Telefon 070 2207742
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 aug 2020 (20 dagar kvar)