Sjuksköterska till PSFN Område Psykiatri

Sjuksköterska till PSFN Område Psykiatri

Om arbetsplatsen
Söker du en tjänst där det finns en bra stämning i personalgruppen, en lagom arbetsbelastning, utvecklande arbetsuppgifter där du skapar goda relationer regelbundet samtalar med patienter då är det här en tjänst för dig.

Område Psykiatri står inför en spännande tid, vi vänder blad och blickar mot framtiden! Vi arbetar mot en personcentrerad vård och söker nu dig som är driftig, engagerad och flexibel att kunna hantera varierande arbetsbelastning och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

Invånare i Jämtlands län som är i behov av specialistpsykiatri får sin behandling i öppen eller heldygnsvård inom område psykiatri på Östersunds sjukhus. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Sammanlagt finns ca 240 medarbetare på kliniken.

Denna tjänst är placerad på vår mottagning för psykisk funktionsnedsättning, PSFN, där vi arbetar med patienter över 18 år som har psykossjukdomar. På mottagningen tar vi emot patienter som är i behov av bedömning, utredning och behandling av psykossjukdomar eller annan svårare psykiatrisk problematik. Arbetet sker genom ett teamarbete där läkare, sjuksköterskor och skötare har en viktig del i patientens vård. Dessutom finns det resurser i form av arbetsterapeut, kurator, psykolog och fysioterapeut. I tjänsten ingår det också helgtjänstgöring in slutenvården en helg i månaden främst på psykosavdelningen där vi har ett nära samarbete. Tjänstgöringen är lördag och söndag dagtid. Du är ledig två dagar under ordinarie arbetstid för att kompensera tjänstgöring helgtid.

Vill du vara med och bygga framtidens psykiatri välkomnar vi din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på PSFN har du två huvudsakliga arbetsuppgifter. Den första är arbeta som patientansvarig sjuksköterska med uppföljning av mående medicinering. I verksamheten finns det en trygghet i och tydlighet kring detta och ett gott samarbete med läkare. Den andra är att arbeta som kontaktperson där du arbetar förebyggande så att patienter inte insjuknar. Här kommer du att arbeta både med patienten med även med patientens nätverk, med personal på boende eller andra aktörer kring patienten. En viktig del i arbetet är också att skapa en patientcentrerad vård där patienten får vara med och klargöra sina önskemål kring insatser. Du skapar därför en tydlig vårdplan tillsammans med patienten som sedan följs upp. Du kommer även att medverka i årsuppföljningar, skapa en krisplan, genomföra må bra samtal kring motion, mat, sömn, sysselsättning. I detta arbete kommer du att arbeta på ett motiverande sätt för att skapa en medverkan i åtgärder.

PSFN har under den sista tiden genomfört stora förändringar för att skapa en bättre arbetsmiljö, mer säkert patientarbete med tydliga rutiner. Du kommer att arbeta i en personalgrupp där det finns en trygghet och tydlighet i fungerande vårdrutiner. Arbetet leds av en erfaren sjuksköterska som är team-ledare. Enhetschef har ett övergripande ansvar för verksamheten, för arbetsmiljön och för fungerande vårdrutiner.

Vi arbetar med återkommande utvecklingsteman där vår avsikt är att ständigt förbättra vår verksamhet och följa nationella riktlinjer för psykosvård. Vi är måna om dig som person där vi hela tiden strävar efter att man som medarbetare ska må bra i sin yrkesroll och ha en rimlig arbetsbelastning. Du kommer att få en inskolning där du hinner sätta dig in i dina arbetsuppgifter. Du kommer också att få en kortare utbildningsinsats kring psykosvård.

Om du ska passa i vår verksamhet så ska du vara en trygg och stabil person. Du ska kunna uppvisa ett lugn i svårare bemötandesituationer. Du får gärna ha en erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete. En viktig förutsättning för tjänsten är att ha en förmåga att samarbeta eftersom tjänsten innebär ett teamarbete. Du bör vara intresserad av psykosvård, ha en förmåga att skapa goda relationer, vilja hjälpa och motivera patienter till en medverkan i insatser. Du kommer också att ha ett arbete där du kommer att ha frihet under ansvar. Det innebär att du planerar din egen dag utifrån givna riktlinjer men det förutsätter också att du är drivande och engagerad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatriskt arbete.
Vidareutbildning med inriktning psykiatri är meriterande likaså utbildning Steg 1.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi hanterar ansökningarna efter sista ansökningsdag på grund av semesterperioden.

Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 200 medarbetare.

Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. www.regionjh.se

Välkommen till Jämtland Härjedalen: www.jamtland.se
Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: www.levaiostersund.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Som sökande ska du lämna registerutdrag i samband med erbjudande av tjänst.
Mer info
Kontaktperson Hilmar Hilmarsson
Telefon 0702207742
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (17 dagar kvar)