Sjuksköterska till Ätstörningsteamet vid Barn- och ungdomspsykiatrin

Sjuksköterska till Ätstörningsteamet vid Barn- och ungdomspsykiatrin

Om arbetsplatsen
Vi välkomnar nu sjuksköterska/behandlare till Ätstörningsteamet, BUP. BUP ingår organisatoriskt i område Barn och unga vuxna och är en resurs för hela Region Jämtland Härjedalen, med placering i Östersund, Köpmangatan 24. Enheten består av cirka 100 medarbetare som utifrån ett teambaserat tvärvetenskapligt arbetssätt verkar för att identifiera, förebygga, lindra och bota psykiska besvär hos barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Som medarbetare vid BUP erbjuds du extern handledning och internt stöd i yrkesrollen, samt individuell planering för kompetensutveckling. BUP är samlokaliserade med barn- och ungdomshabiliteringen och föräldra- barnhälsan. Ätstörningsteamet har flyttat till nya lokaler på Fältjägargränd 6, plan 3 och ska utöka behandlingsutbud med bland annat familjedagvård. Ätstörningsteamet bedriver behandling enligt nationella kliniska riktlinjer för ätstörningar och utifrån familjebaserad behandling vid ätstörning. Teamet är tvärprofessionellt och består i nuläget av läkare, familjeterapeut, socionom, sjuksköterska, skötare, sjukgymnast och dietist. Till hösten erbjuder Ätstörningsteamet nyanställda en uppdragsutbildning om 7,5hp via Karolinska Institutet gällande grundläggande ätstörningar.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att tillsammans med övriga teamet ansvara för bedömning och behandling av barn och unga med ätstörningar samt deras familjer. Du ansvar också för sedvanliga sjuksköterskeuppgifter, samverkan med skolsjuksköterskor och i samråd med ÖL för medicinsk-/omvårdnadshanteringen i teamet. I arbetsuppgifterna ingår även pedagogiska måltider med familjer. En stor del av behandlingsarbetet sker tillsammans med familjen i samtal och måltidssituation. Vi arbetar med familjer intensivt i behandlingslägenhet, familjedagvård och ibland i slutenvård vilket innebär att periodvis förläggs del av arbetstiden kvällstid.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Vi söker dig som vill vara med och driva utveckling av de medicinska-/omvårdnads delarna i ätstörningsbehandlingen, som vill ha ett stimulerande arbete och lära dig mer om ätstörningar. Meriterande är: - Kompetens samt praktisk erfarenhet av arbete med ätstörningar - Erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatri - Erfarenhet av samtalsbehandling med barn/ungdom och/eller familjer - Grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) eller erfarenhet och utbildning som bedöms likvärdig - Vidareutbildning för sjuksköterskor med inriktning psykiatri Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, där vi värdesätter engagemang, samarbetsförmåga och flexibilitet.

Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Frida Rhoode
Telefon 0730683449
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (17 dagar kvar)