Sjuksköterska som Traumakoordinator till Östersunds sjukhus

Sjuksköterska som Traumakoordinator till Östersunds sjukhus

Om arbetsplatsen
Traumaverksamheten vid Östersunds sjukhus söker en intresserad och inom området kvalificerad sjuksköterska! Vi har nu inrättat ytterligare en tjänst som Traumakoordinator för dig som vill vara med och vidareutveckla vårt arbete inom traumauppdraget för Region Jämtland Härjedalen. Vårt uppdrag omfattar en mycket stor geografisk region med i stora delar en alpin miljö vilket även är påtagligt i vårt traumauppdrag. Vi är det enda sjukhuset i denna stora region vilket ställer särskilda krav på oss vad gäller kompetens bland medarbetarna. En mycket stor andel av våra patienter kommer från andra regioner och nationer vilket gör att vårt traumauppdrag sträcker sig utanför vårt sjukhus för att säkra dessa patienters vårdkedja. Traumaverksamheten är idag placerad under Kirurgkliniken i nära samarbete med övriga kliniker inom sjukhuset. Verksamheten är uppdelat på tre nivåer med Traumaråd, Traumagrupp och Arbetsgrupp Trauma där Traumarådet besitter den exekutiva funktionen. I Traumarådet finns verksamhetschefer från de olika klinikerna företrädda. Som Traumakoordinator kommer du att arbeta tillsammans med vår tidigare i år anställda traumakoordinator. Uppdraget som traumakoordinator är placerad under kirurgkliniken i samarbete med Traumarådet, Traumagruppen samt Arbetsgruppen för Trauma. Arbetsgruppen Trauma består av läkare och sjuksköterskor från AnOpIva, ortopedi, kirurgi, röntgen, akuten samt övningssamordnare och Traumakoordinator. Gruppen verkar på uppdrag från Traumarådet och bedriver utbildnings- och övningsverksamhet samt olika utvecklingsarbeten.

Arbetsuppgifter
- Tillsammans med Arbetsgrupp Trauma samordna och delta i multidisciplinär traumaövningar - Sammankalla, delta och delvis leda möten för Traumarådet, Traumagruppen och Arbetsgrupp Trauma. - Samverka med avdelningen för krisberedskap, säkerhet och miljö med målet att länka samman trauma, katastrofmedicin samt grundläggande förmåga till civilt försvar. - Ansvara för registrering av regionens traumapatienter i Svenska Traumaregistret, SweTrau. - Årligen delta och representera regionen vid nationella nätverksmöten för Traumakoordinatorer och SweTrau. - Samordna och ansvara för lokala men också sjukhusövergripande rutiner gällande trauma. - Initiera, driva och leda olika utvecklingsarbeten samt utvärdera vårdprocessen vid traumaomhändertagande genom regelbundna journalgranskningar vid bl.a. dödsfall.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska inom kirurgi, anestesi, intensivvård, operation, akutsjukvård, ortopedi och har stort intresse för akutsjukvård och trauma. Specialistutbildning och/eller yrkeserfarenhet inom trauma- och akutsjukvård är meriterande. Förmåga att utforma tydliga dokument och rutiner. Du kan arbeta självständigt samt även uppskatta samarbete och att vara en del i ett team. Du bör också vara drivande och ha lätt för att engagera kollegor. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning. Förordnandet omfattas av en tvåårsperiod och kan förlängas ytterligare ett år utan utannonsering. Omfattning: I uppdraget som traumakoordinator tjänstgör du 25%. Planering av denna tid kan vara flexibel både till dagar och timmar. Du har din grundanställning på den klinik som du har din verksamhet som sjuksköterska. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster
Mer info
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.regionjh.se/
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (11 dagar kvar)