ST-studierektor Allmänmedicin Region Jämtland Härjedalen

ST-studierektor Allmänmedicin Region Jämtland Härjedalen

Om arbetsplatsen
Omkring millennieskiftet hade Region Jämtland Härjedalen bara en handfull ST-läkare. De senaste åren har Hälsoval Region Jämtland Härjedalen tillsammans med Primärvården satsat målmedvetet på att öka antalet ST-läkare i allmänmedicin och nu har regionen cirka 60 ST-läkare. Under åren har studierektorsgruppen byggt upp en strukturerad AT- och ST-utbildning i allmänmedicin. Vi erbjuder ett generöst, lokalt kursutbud enligt målbeskrivningen och har tillsammans skapat ett gott nätverk bland våra framtida specialister, både i allmänmedicin liksom inom den specialiserade vården.

Efter snart 20 år som ST-studierektor behöver vår nuvarande nu en efterträdare, som kan fortsätta att tillsammans med medarbetare och ST-läkargrupp bygga en välfungerande ST-läkarutbildning för en framtida god primärvård.

Arbetsuppgifter
Som studierektorer utgör du en organisatorisk stödfunktion till verksamhetschefer, handledare och ST-läkare.
Uppdraget innebär bland annat att:
Organisera och genomföra vissa obligatoriska, gemensamma kurser för ST-läkare.
Vara resursperson för, handledare, verksamhetschefer och läkarrekryterare när det gäller t.ex. problem beträffande tjänstgöring, teoretisk utbildning eller handledning.
Stödja handledare genom fortbildningsverksamhet.
Medverka vid rekrytering och introduktion av nya ST-läkare.

Kvalifikationer
Du ska vara specialist i allmänmedicin och ha handledarutbildning samt ha varit handledare.

Du som söker ska vara genuint intresserad av att se kollegor växa och att driva utbildningsfrågor i ett kunskapsföretag, som vården är.
Som person är du drivande och kan arbeta med god framförhållning. Du är utåtriktad och bra på att utveckla positiva relationer samt skapa förtroende, delaktighet och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Övrigt
Tillsvidareanställning inom Region Jämtland Härjedalen med ett tidsbegränsat uppdrag som ST studierektor.

Studierektorsuppdraget är deltid (70%), förordnande på tre år som kombineras lämpligen med arbete på hälsocentral i Regionen till önskad tjänstgöringsgrad. Uppdraget kan delas mellan två personer.
Mer info
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (41 dagar kvar)