ST- läkare till Odensala hälsocentral

ST- läkare till Odensala hälsocentral

Om arbetsplatsen
Söker du ett spännande och utmanande arbete? Ta chansen att vara med och utveckla vår Hälsocentral som är Östersunds största med ca 13 200 listade patienter. Då flera av våra ST-läkare nyligen har blivit klara med sin utbildning och blivit Distriktsläkare, söker vi 2 ST-läkare då vi vill fortsätta att utbilda läkare vid Hälsocentralen. Inriktningen i arbetet inom primärvården går mot en mer Nära Vård och nya arbetssätt utvecklas. Våra distriktsläkare har fått en reducerad patientlista med 1250 patienter med avdrag för ev sidouppdrag och deltidsarbete och då har även ST-läkarnas patientlista reducerats och som ny startar du med cirka 450 patienter. Vi har nyligen delat in Hälsocentralen i vårdlag. Kom och var en del i detta arbete hos oss! Odensala Hälsocentral är en trivsam arbetsplats strax söder om stan som har en personalgrupp med cirka 60 medarbetare. Vi tar tillvara varandras kompetens och skapar bra förutsättningar för patienten. Här arbetar distriktsläkare, distriktssköterskor, fysioterapeut/sjukgymnaster, arbetsterapeut, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi har också BVC, MVC bemannat med barnsjuksköterskor samt barnmorskor. Hälsocentralen har också en psykosocial resursenhet med flera psykologer. Dessutom har vi en rehabkoordinator som jobbar i teamet kring sjukskrivningsprocessen. Hälsocentralen har två engagerade enhetschefer med delat ledarskap. I vårt ansvarsområde ingår även Familjecentralen i Torvalla. På hälsocentralen har vi en god lärandemiljö med lång erfarenhet av handledning för samtliga yrkesgrupper. Vid kvalitetsgranskning av ST-utbildningen beskrevs bland annat följande styrkor: Det finns en disputerad läkare som driver den vetenskapliga diskussionen på enheten, en klok och handlingskraftig ST-läkargrupp, en handledargrupp med mycket idéer om hur struktur kan skapas för kompetensvärdering och återkoppling samt en ytterst välfungerande studierektorsfunktion som har skapat de övergripande förutsättningar som behövs för att ST i allmänmedicin skall kunna bedrivas i länet. Det finns ett upplägg med flera obligatoriska kurser som arrangeras lokalt. Medsittning och specialistkollegium genomförs på hälsocentralen. En förmån är att Region Jämtland Härjedalen erbjuder friskvårdstimme eller friskvårdspeng till sina anställda.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill bli ST-läkare inom allmänmedicin. Hos oss möter du patienter i alla åldrar från BVC till äldrevård vilket ger dig en spännande bredd i arbetet. En kombination av en engagerad studierektor, en bra ST-utbildning med lärande och fortbildning i fokus tillsammans med en trivsam arbetsplats med trevliga kollegor, kommer att ge dig en bra start i yrkeslivet. Regelbunden handledning ingår. Du kommer även att vara delaktig i vårt arbete med Nära vård som bl.a. innebär ett mer fokuserat ansvar för våra äldre och sköra patienter. Arbetssättet innebär också ökade möjligheter att kunna göra hembesök och därmed kunna förmedla trygghet till de patienter som behöver det bäst.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med genomförd AT-utbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, framför allt förmåga till samarbete och kommunikation, samt stort intresse för allmänmedicin.

Övrigt
Urval, intervjuer och tillsättning kan ske löpande. Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden
Mer info
Kontaktperson Helen Marberg
Telefon 063-14 20 64
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionjh.se
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (3 dagar kvar)