Region Jämtland Härjedalen söker Samordnare Kommersiell service

Region Jämtland Härjedalen söker Samordnare Kommersiell service

Om arbetsplatsen
Vill du jobba med frågor som utvecklar företag och bidrar till hållbar tillväxt i Jämtland Härjedalen? Då ska du söka denna tjänst som samordnare för service på landsbygden och regionala verksamhet.se och bli en del av vårt team på enheten Område Näringsliv. Vi arbetar med den regionala utvecklingsstrategin som utgångspunkt och ansvarar för det Regionala Serviceprogrammet och för stöd till kommersiell service. Du kommer att jobba tillsammans med strateger, projektledare och handläggare av projekt och företagsstöd.

Den regionala utvecklingsförvaltningen omfattar ca 140 medarbetare fördelade på fyra områden. Vi jobbar med att samordna och effektivisera det regionala tillväxtarbetet och att ta tillvara länets möjligheter och främja utveckling inom tex näringsliv, kompetensförsörjning, kultur, infrastruktur samt frågor som rör social välfärd och en hållbar och attraktiv livsmiljö. På förvaltningen jobbar vi aktivt och fokuserat med jämställdhetsintegrering för att bidra till en region som är öppen för alla.

I region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen.


Arbetsuppgifter
I rollen ska du strategiskt samordna arbetet med service på landsbygden genom en regional process med stark flernivåsamverkan, där mycket fokus lagts på att skapa en behovsbaserad målstyrning mot det Regionala Serviceprogrammet i Jämtland Härjedalen.

Uppdraget som du bedriver har fokus på att bland annat förstärka arbetet med kommersiell service genom samverkan och regionala processer, planarbete, förtydliganden av roller mellan myndigheter, kartläggningar och analyser samt omvärldsbevakning. Detta strategiska arbete sker i nära koppling till de företagsstöd som finns kopplade till arbetet genom förordningen (2000:284) om stöd till kommersiell service och du kommer därför att vara den som i första hand handlägger dessa stöd. Du bedömer om stödet är möjligt att ges och om det kan prioriteras baserat på tillgängliga medel, gällande regelverk, riktlinjer och strategier. Ärendena hanteras i ett nationellt ärendehanteringssystem som heter Nyps.

Du kommer även att ha en nära samverkan med de handläggare på Länsstyrelsen i Jämtlands län som hanterar stöd för kommersiell service inom Landsbygdsprogrammet samt även deras processledare inom bevakningsuppdraget för grundläggande betaltjänster. Du arbetar även med uppföljning och utvärdering av både det strategiska arbetet och de stöd som hanteras. Du kommer också att samordna det regionala arbetet med Jämtland Härjedalens sidor på verksamt.se.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett intresse av regional utveckling och att se samhället med dess olika förutsättningar, samt har ett stort engagemang i att arbeta med utveckling på landsbygden. Vana av att hantera arbetsprocesser med stor grad av delaktighet och inflytande hos samverkansparter, även vana av offentligt stödgivande.

Du ska ha för arbetet lämplig akademisk utbildning, gärna med samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning, eller på annat sätt dokumenterade motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har vana av att arbeta i Nyps eller med andra motsvarande ärendehanteringssystem. Eftersom du kommer att skriva fram rapporter och beslutsunderlag och ha mycket extern kommunikation med företag, myndigheter, politik och andra samverkansparter så är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du behöver grundläggande ekonomikunskap och ha god analysförmåga både inom samhällsutveckling och företagsekonomi.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. Ibland kräver jobbet att du hanterar intressekonflikter eller meddelar avslag på ansökningar och då ska du känna dig bekväm i situationen och ändå kunna upprätthålla goda relationer med externa aktörer och stödsökande företag.

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning på 1 år med möjlighet till förlängning
Du måste inneha B-körkort.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande.
Välkommen med din ansökan!


Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen:
http://www.regionjh.se/
Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun:
http://www.ostersund.se/
Välkommen till Jämtland Härjedalen:
http://www.jamtland.se
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Martina Lundholm
Telefon 070-6969541
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.regionjh.se/regionalutveckling
Sista ansökningsdag 5 apr 2020 (3 dagar kvar)