Region Jämtland Härjedalen rekryterar IT-säkerhetsspecialist

Region Jämtland Härjedalen rekryterar IT-säkerhetsspecialist

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter
Du blir en del av Region Jämtland Härjedalens funktion för IT-säkerhet med uppgift att: * Stödja verksamheterna med specialistkompetens avseende ITSÄK (tekniska risk-analyser, granskningar, kravställning, säker IT-arkitektur etc) * Identifiera risker och sårbarheter i IT-miljö samt bistå med lösningsförslag * Förvalta införda IT-säkerhetssystem * Inhämta och delge relevanta underrättelser * Ta fram utbildningsmateriel och utbilda.

Kvalifikationer
Kompetenskrav: * Universitets- eller högskoleutbildning som dataingenjör eller systemvetare eller motsvarande erfarenheter och kunskaper som vi bedömer likvärdiga * Tidigare flerårigt arbete inom IT-säkerhet i större organisationer * Erfarenhet av både riskanalyser och tekniska säkerhetsgranskningar * Erfarenhet av arbete med Active Directory, sårbarhetsskanningar, SIEM-verktyg, brandväggar mm * Mycket goda kunskaper i Windows-miljöer samt goda kunskaper inom nätverk, Linux och Unix * Djup kunskap om hur cyberangrepp både genomförs och motverkas samt förmågan att självständigt hålla sig uppdaterad inom området Vi ser gärna att du har: * Bakgrund inom IT-infrastruktur * Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete i Microsoft Azure och Office 365 * Erfarenhet av att arbeta i en ITIL-styrd verksamhet. * Kunskap om relevanta lagar och ramverk * Ett systematiskt arbetssätt * Förmåga att förstå och vara lyhörd för verksamhetens behov

Övrigt
Andra uppgifter Som medarbetare hos oss på IT- och e-hälsoavdelningen har du stora möjligheter att själv påverka och utforma uppdraget. Vi ser också positivt på att du till viss del arbetar på distans från hemmet om du vill. Du kommer till en arbetsplats med fin sammanhållning och god stämning. Du blir också en viktig kugge i ett meningsfullt uppdrag att stötta det samhällsviktiga arbete som görs inom hälso- och sjukvård och regional utveckling i Jämtland Härjedalen. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Svenskt medborgarskap krävs. Vi tillämpar individuell lönesättning och erbjuder goda möjligheter till kontinuerlig fortbildning och kompetensutveckling. Friskvård är en viktig del i regionens personalpolitik med friskvårdstimme-/peng, Zefyrens anläggning med gym och olika träningspass samt personalföreningens rika utbud av aktiviteter. Är du den person vi söker så är du varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Anders Lönn
Telefon 063-153000
Område Östersund
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (5 dagar kvar)