Region Jämtland Härjedalen Kulturutveckling söker Filmpedagog

Region Jämtland Härjedalen Kulturutveckling söker Filmpedagog

Om arbetsplatsen
Vi söker nu en vikarierande filmpedagog på 50 % till enheten kulturutveckling inom område Kultur. Inom enheten kulturutveckling finns verksamheterna Filmpool, Bildkonsten, Regional biblioteksverksamhet, Hemslöjdskonsulenter samt Designcentrum Filmpool Jämtland arbetar för att stärka den lokala filmkulturen inte minst i skolan och vill vara ett stöd för alla som på något sätt arbetar med film i länet! Region Jämtland Härjedalen, område Kultur arbetar för en attraktiv, tillgänglig region genom att erbjuda ett varierat kulturutbud av hög kvalitet. Områdets kulturverksamheter är enheten för kulturutveckling samt Estrad Norr som är en regional Scenkonstverksamhet. Totalt inom området är vi ca 30 medarbetare. Vår ambition är att verksamheten ska spegla den mångfald som finns i befolkningen. Vi välkomnar sökande oavsett kön, könsuttryck, funktionsnedsättningar, religiös tillhörighet, sexuell läggning, ursprung eller bakgrund.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är praktiskt inriktad. Du arbetar nära vår filmkonsulent med att förmedla filmkunskap till barn, unga talanger, och pedagoger i hela Jämtland Härjedalen. Du kommer att arbeta en stor del ute på fältet med workshops och fortbildning. En del handledning sker via digitala plattformar. Du jobbar även en del kvällar och helger. Vi är en liten verksamhet där du vid behov arbetar med övriga arbetsområden inom Filmpool. I tjänsten ingår teknikansvar för den videoutrustning som vi lånar ut till regionens filmarbetare. Du bör därför ha god kunskap om DSLR-kameror och grundläggande video-teknik samt redigeringsprogrammen premiere/adobe CC, Final Cut pro, iMovie och iStopmotion.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: har högskoleutbildning inom kultur, film, media eller pedagogik eller annan relevant utbildning/erfarenhet. - är inspirerande, pedagogisk, flexibel och har god social förmåga och lätt för att samarbeta. Det är meriterande om du dessutom har: ytterligare språkkunskaper - erfarenhet av att tillgängliggöra filmverksamhet riktad mot målgrupper med olika språk och funktionsvariationer.

Övrigt
Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Välkommen med din ansökan! Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: http://www.ostersund.se/ Välkommen till Jämtland Härjedalen: http://www.jamtland.se
Mer info
Kontaktperson Eva Aspling
Telefon 063-146725
Område Östersund
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://filmpooljamtland.se/verksamhet/
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (8 dagar kvar)