Områdeschef sökes till område Hållbar tillväxt

Områdeschef sökes till område Hållbar tillväxt

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och arbeta för en attraktiv region och samordna och effektivisera det regionala arbetet. Då är detta jobbet för dig. Regional utveckling är en del av Region Jämtland Härjedalen. VI är ca 165 medarbetare som efter årsskiftet är fördelade inom tre områden; Kultur och bildning, kollektivtrafik, samt Hållbar tillväxt. Vi är inne i ett förändringsarbete och har genomfört en omorganisation som träder i kraft 2021-01-01. Inom Regional utveckling utför vi uppgifter inom de olika uppdragen regionalt tillväxtarbete, kultur och bildning, kollektivtrafik och vi utför även uppgifter inom ramen för en överenskommelse om samverkan med kommunerna. Vi söker nu en områdeschef till område Hållbar tillväxt inom förvaltningsområde Regional utveckling. Området består av tre enheter: Finansiering och stöd, Näringsliv och samhällsbyggnad och Välfärd och klimat totalt ca 65 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Som områdeschef är du direkt underställd regionala utvecklingsdirektören och ingår i förvaltningsområdets ledningsgrupp. I ditt uppdrag ingår att leda arbetet för område Hållbar tillväxt både strategiskt och operativt. Detta med fokus på kvalitet, produktion, tillgänglighet och medarbetare. Du förhåller dig till både regionövergripande mål och nationella mål och strategier. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för verksamhet, ekonomi och personal avseende planering och uppföljning. Du är framsynt och arbetar med utveckling. Du förväntas arbeta i nära samarbete med chefskollegor och andra nyckelpersoner. I arbetet ingår även kontakter med övriga verksamheter inom Regional utveckling såväl som externa samarbetspartners och branschorganisationer. Du erbjuds en tillsvidareanställning i Region Jämtland Härjedalen med tidsbegränsat förordnande som områdeschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för området. Vi värdesätter även erfarenhet av chefs- och ledarskap liksom erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete. Du har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du inger förtroende som ligger till grund för och skapar möjligheter till god kommunikation. Du tycker om att arbeta resultatinriktat och har förmåga att fatta beslut. Du skapar förutsättningar för ett gott samarbete såväl inom den egna verksamheten som med övriga intressenter. Du har förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat genom samverkan, delaktighet och kommunikation. Du har en förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. I ledningsgruppen förväntas du se till helheten och är engagerad i områdets strategiska frågor. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på övergripande nationell nivå. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Region Jämtland Härjedalen erbjuder chefsutvecklingsprogram utifrån dina behov och förutsättningar.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen med ett tillfälligt chefsförordnande på 4 år. Välkommen med din ansökan. Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen: http://www.regionjh.se/ Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: http://www.ostersund.se/ Välkommen till Jämtland Härjedalen: http://www.jamtland.se Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Anders Byström
Telefon 063-146600
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionjh.se/regionalutveckling
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (7 dagar kvar)