Område psykiatri söker enhetschef till öppenvård

Område psykiatri söker enhetschef till öppenvård

Om arbetsplatsen
Område psykiatri befinner sig just nu i ett spännande förändringsarbete med fokus på nära vård och patienten i centrum. Vi söker nu en enhetschef för samledarskap till en av våra öppenvårdsenheter, öppenvård 2. Öppenvård 2 arbetar främst med att ta hand om patientgrupper med trauma- och ångest problematik, affektiva tillstånd samt äldre patienter med psykiatriska sjukdomar. I verksamheten ingår även vårt specialist psykiatriska omvårdnadsteam (SPOT) samt ECT- mottagning.

Inom hela området är vi ca 270 tillsvidareanställda och bedriver både öppen- och heldygnsvård. På enheten för öppenvård 2 är det ca 50 medarbetare samt två enhetschefer. Psykiatrin är en verksamhet som förutsätter gott samarbete mellan professioner, enheter, angränsande områden men även samhällets övriga resurser för målgruppen.

Vi söker dig som har erfarenhet, engagemang och intresse för ledning och utveckling samt intresse av psykiatrisk verksamhet. Vill du vara med och driva den fortsatta utvecklingen av framtidens psykiatri i Region Jämtland Härjedalen?
Är du modig och har ett stort hjärta? Då är du den vi söker!

Arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som enhetschef är du direkt underställd områdeschef samt ingår i områdets ledningsgrupp där du förväntas se till helheten och är engagerad i områdets strategiska frågor. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor.

Du förväntas vara närvarande i din arbetsgrupp för att aktivt bidra till god arbetsmiljö och patientsäkerhet. I det närvarande arbetet på enheten ansvarar du också för att planera, leda samt utvärdera och följa upp din enhets arbete med fokus på god på kvalitet, produktion, tillgänglighet och patientsäkerhet samt en ekonomi i balans.

Utvecklingsarbetet kommer att ske i tätt samarbete med medarbetare på enheten samt chefskollegor i ledningsgruppen.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms relevant för verksamheten. Erfarenhet av chefs- och ledarskap krävs.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk verksamhet.
Som person har du en positiv grundinställning, trivs när det händer mycket omkring dig och vågar ta egna initiativ samt driva processer framåt. Du är öppen för nytänkande och har förmågan att entusiasmera dina medarbetare.

Du använder dig av tydlig kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten samt tillvaratagande av medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten. Du har även förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för nå uppsatta mål. Du tycker om att arbeta resultatinriktat och kan fatta svåra beslut.

Du ska vara van datoranvändare och god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.
Region Jämtland Härjedalen erbjuder chefsutvecklingsprogram utifrån dina behov och förutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i vårt urval.

Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Irene Hoglert
Telefon 063-15 31 20
Område Östersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 jan 2021 (2 dagar kvar)