Område psykiatri söker överläkare till psykosvård och ätstörningsenheten!

Område psykiatri söker överläkare till psykosvård och ätstörningsenheten!

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och driva utvecklingen av framtidens psykiatri i Region Jämtland Härjedalen? Då är du den vi söker! Regionen Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4200 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, ett län som verkligen erbjuder både aktiviteter och avkoppling i unik miljö. I denna sköna naturliga miljö söker Område Psykiatri dig som har ett genuint intresse för vidareutveckling både av organisationen och din egen kompetens. Du kommer till en klinik som har tre avdelningar för heldygnsvård samt fem öppenvårdsmottagningar. En klinik på drygt 270 medarbetare i olika professioner varav 13 Överläkare, 6 egna ST läkare och Vik Ul samt AT läkare med regelbunden placering på kliniken. Som överläkare hos oss kommer du ingå i läkargruppen som har ett välutvecklat samarbete och varje vecka har vi läkarmöten där kliniska frågor tas upp och diskuteras. Du kommer att ha en viktig roll i att utveckla vården tillsammans med dina kollegor och ledningen Vi arbetar i en verksamhet som förutsätter gott samarbete mellan olika professioner, enheter inom området, vårdgrannar samt övriga resurser som finns för våra patienter. En tjänst är placerad inom psykosvården med huvudsaklig tjänstgöring inom öppenvården, men även inom slutenvården psykos. En tjänst är placerad på vår genuina Ätstörningsenhet. Psykosvården bedrivs på en slutenvårdavdelning och en öppenvårdsmottagning som även arbetar med andra patientgrupper med komplexa och långvariga psykiatriska funktionedsättningar. Enheterna består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, arbetsterapeuter, psykologer och sjukgymnaster. Du kommer att möta enheter och medarbetare med stor erfarenhet och engagemang för patienterna. Anställningarna medför möjligheter att arbeta på distans, en utveckling vi kontinuerligt tillsammans har byggt upp en bred erfarenhet av, tillsammans med våra patienter och medarbetare på kliniken. Verksamheterna har en stor kompetens och långvarig erfarenhet av psykosvård och ätstörningsproblematik. Det finns också en omfattande erfarenhet av ett personcentrerat förhållningsätt. Vi strävar efter att arbeta i ett team kring patienten där det finns en dialog med alla yrkeskategorier och över gränserna mellan slutenvård och öppenvård.

Arbetsuppgifter
Vi är inne i en spännande utvecklingsfas genom att införa ett standardiserat och sammanhållet vårdförlopp för förstagångsinsjuknande i psykos. I verksamheten bedrivs också ett aktivt utvecklingsarbete för att genomföra psykosvård inom öppenvården enligt nationella riktlinjer. Du förväntas medverka i denna utveckling, även att bidra till det strategiska arbetet på kliniken samt arbeta i psykiatriövergripande forum och uppdrag. Det finns en öppenhet för utveckling i verksamheten där ledning, kollegor och medarbetare aktivt medverkar kring utveckling av psykosvården. I vår Ätstörningsverksamhet bedriver vi vård som bedömning och behandling av ätstörningar, där vi kan erbjuda kompetenta individuella och gruppbehandlingar samt dagvård. Vi kan även erbjuda fysioterapeutisk behandling, basal kroppskännedom, stöd till fysisk aktivitet, KBT, Känsloskola, nutritionsbehandling och matstöd. Enheten består av läkare, sjuksköterskor, dietist, fysioterapeut, psykolog. Vårt mål är att ha ett tätt samarbete mellan öppenvård och slutenvård där man arbetar utifrån hela vårdprocessen. Det är viktigt för oss att du som söker har ett uttalat intresse för kliniskt patientarbetet likväl som intresse av utvecklingsarbete. Du har ett engagemang i patientsäkerhetsarbete samt är öppen för att arbeta med och utveckla digitala moment i din arbetsvardag. Handledning av studenter, AT-läkare och ST-läkare är en naturlig del av verksamheten. Systematiskt konsultationsarbete mot våra interna & externa vårdgrannar är under ständig utveckling samt utvecklandet av digitala arbetssätt för att effektivisera & förenkla patientkontakten. Du som person förväntas uppvisa goda egenskaper i att kunna ansvara för löpande verksamhetsutveckling samt leda projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten parallellt med ett strukturerat kliniskt arbete. Du ingår självklart i psykiatrins bakjourslinje, omfattningen kan anpassas efter verksamhetens behov och dina egna önskemål. Vidare ser vi positivt på forskning och försöker tillse möjligheten för detta inom anställningsgraden. En god balans mellan arbete, fritid och familjeliv är viktigt för hälsa och arbetsglädje och vi tillmötesgår gärna individuella önskemål i anställningsgrad.

Kvalifikationer
Dokumenterad specialistutbildning inom psykiatri. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, framför allt förmåga till samarbete, kommunikation och vilja till utveckling. Dokumenterad undervisning och handledarvana inkl godkänd ST-handledning. Ni ska kunna arbeta som självständig bakjour, vilket också innebär medicinskt ledningsansvarig på jourtid. Handledning som nyanställd finns givetvis medräknat. Disputerad med aktiv forskning inom relevant ämnesområde är meriterande.

Övrigt
Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 200 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. www.regionjh.se Välkommen till Jämtland Härjedalen: www.jamtland.se Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: www.levaiostersund.se Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.
Mer info
Kontaktperson Jonny Bergvall
Telefon 070-2939027
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 juni 2021 (9 dagar kvar)