Miljöhandläggare till inköp och upphandling

Miljöhandläggare till inköp och upphandling

Vi söker nu en miljöhandläggare med ett intresse för hållbara affärer. Arbetet omfattar att genomföra en behovs- och riskanalys för att analysera i vilka upphandlingar som behovet av miljöbedömningar är störst. Arbetet ska resultera i ett underlag/en förteckning över vilka upphandlingar som ska miljöprioriteras och vilka miljökrav som ska ställas i vilka upphandlingar. Underlaget ska även underlätta planeringen för både upphandling och regionens miljöfunktion. En viktig del är att utveckla hur miljökrav som ställs ska kunna följas upp. Arbetet ska genomföras i samråd med inköpschef och regionens miljöstrateg. Arbetet som miljöhandläggare omfattar också att vara sakkunnigt stöd till upphandlarna och att vara en första länk mot regionens miljöfunktion. Att ställa miljökrav i offentlig upphandling är utmanande och det är viktigt att vara lyhörd och förstå verksamheternas behov och samtidigt anpassa miljökraven till LOU. Du kommer att arbeta i nära samarbete med enhetens upphandlare och regionens miljöstrateg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom miljöområdet och med god kännedom om miljölagstiftning i stort. Du är duktig på att tolka lagar och förordningar samt har goda kunskaper i word och excel. Meriterande är erfarenhet från systematisk uppföljning, erfarenhet från arbete med kemikalier och/eller erfarenhet av livscykelanalyser. För uppgiften behöver du ha förmåga att se möjligheter, ta initiativ och nå resultat. Som person är du trygg i både dig själv och i din kompetens. Du tar ett stort ansvar för ditt eget arbete, är noggrann, systematisk och drivande.

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Som grund för ständiga förbättringar har Region Jämtland Härjedalen LEAN som verksamhetsstrategi i hela sin verksamhet. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Lena Larsson
Telefon 070-226 77 28
Område Östersund
Yrkesroll Administration, Transport & Logistik, Inköp, Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 20 jan (3 dagar kvar)