Medicinteknisk ingenjör till Östersunds sjukhus

Medicinteknisk ingenjör till Östersunds sjukhus

Vi söker nu en medicinteknisk ingenjör till gruppen för Fysiologi/BFM (Bild och Funktions Medicin). Gruppen ansvarar för medicinteknisk utrustning inom fysiologi och neurofysiologi, exempelvis EKG, EMG, EEG, ultraljud, nuklearmedicin, lungfunktion, viss elektromedicin och tillhörande medicintekniska informationssystem. Arbetsuppgifterna består bland annat av förebyggande och felavhjälpande underhåll, kontroll och driftsättning av nyanskaffad utrustning och system, medverkan som medicinteknisk kompetens i upphandlingar, ny- och ombyggnad, tekniska utredningar och rapporter gällande medicinteknisk utrustning och system, delta i verksamhetsutveckling vid behov samt utbilda i handhavandet av medicinteknisk utrustning och system inom ovanstående verksamhetsområden. Som medicinteknisk ingenjör arbetar du mycket självständigt med stort eget ansvar. Eftersom det handlar om att arbeta med kritisk utrustning är det mycket viktigt att vara noggrann och ansvarsfull. Arbetet sker i nära samarbete med annan personal i vården, därför är god samarbets- och kommunikativ-förmåga samt hög servicekänsla viktigt.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är högskoleingenjör, gärna med medicinteknisk inriktning. Erfarenhet från medicintekniska områden som EKG, ultraljud, lungfunktion eller nuklearmedicin (SPECT/CT) är starkt meriterande. Även goda kunskaper inom IT och nätverk är nödvändiga. Annan utbildning eller dokumenterad erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som adekvat kan också accepteras. Utvecklingen går mot större integration mellan medicinsk teknik och IT. Du bör därför ha ett starkt intresse för teknik generellt och medicinsk teknik speciellt, men gärna också ett intresse för datateknik. Erfarenhet av felsökning och underhåll av avancerade medicintekniska system och medicintekniska utrustningar är givetvis meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vidare har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets referensnivåer. Körkort av klass B krävs då resor i länet ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet är dock till största del förlagt till Östersunds sjukhus. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi söker dig som är driven och framåt, ser positivt på utmaningar och vill utveckla dig själv och dina kollegor.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Läs mer på: Region Jämtland Härjedalens hemsida regionjh.se/jobb
Mer info
Kontaktperson Sören Olsson
Telefon 070-311 46 45
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicin & Farmaci, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 feb (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Sjukhuset med 2400 medarbetare är det enda i länet, det är en fördel eftersom det möjliggör en närhet mellan de olika specialiteterna. En närhet som kommer patienterna till del. Medicinsk Teknik (MTA) bistår hela länet med att upprätthålla den medicintekniska säkerheten genom förebyggande och avhjälpande underhåll, samt ger stöd till vårdavdelningar vid upphandling, utbildning och användning av medicintekniska system och medicinteknisk utrustning. Utvecklingen inom Region Jämtland Härjedalen går mot större användning av medicintekniska informationsdatasystem och närmare samverkan mellan Medicinsk Teknik och IT. MTA svarar för stöd för medicintekniska tillämpningar (MIDS, MT-IT) gällande drift, systemförvaltning och utveckling.