Medicinteknisk ingenjör, Östersunds sjukhus, medicintekniska avdelningen

Medicinteknisk ingenjör, Östersunds sjukhus, medicintekniska avdelningen

Om arbetsplatsen
Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Sjukhuset med 2 500 medarbetare är det enda i länet, vilket är en fördel eftersom det möjliggör närhet mellan de olika specialiteterna en närhet som kommer patienterna till del. Medicinsk Teknik (MTA) bistår hela länet med att upprätthålla den medicintekniska säkerheten genom förebyggande och avhjälpande underhåll, samt ger stöd till vårdavdelningar vid upphandling, utbildning och användning av medicintekniska system och medicinteknisk utrustning. Utvecklingen inom Region Jämtland Härjedalen går mot större användning av medicintekniska informationsdatasystem och närmare samverkan mellan Medicinsk Teknik och IT. MTA svarar för stöd för medicintekniska tillämpningar (MIS, MT-IT) gällande drift, systemförvaltning och utveckling. MTA består idag av 16 medarbetare med god sammanhållning och gruppdynamik. Grunden till detta är vårt fokus på respekt för varandra vilket möjliggör effektiva och framgångsrika samarbeten både internt och utanför avdelningen.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en medicinteknisk ingenjör till gruppen för elektromedicin. Gruppen för elektromedicin ansvarar för bl.a. medicinteknisk utrustning inom dialys, operation, ögon och öron, exempelvis audiometrar, infusionspumpar, analysinstrument och tillhörande medicinteknisk-IT. Arbetsuppgifterna består bland annat av förebyggande och felavhjälpande underhåll, kontroll och driftsättning av nyanskaffad utrustning och system, medverkan som medicinteknisk kompetens i upphandlingar, ny- och ombyggnad, tekniska utredningar och rapporter gällande medicinteknisk utrustning och system, samt utbilda i handhavandet av medicinteknisk utrustning inom ovanstående verksamhetsområden. Din arbetsplats kommer du huvudsakligen ha på Syn- och hörselrehabiliteringen där du t.ex. kommer att ansvara för installation av och funktionskontroll av ny klinisk och diagnostisk utrustning, IT-program och programmering samt inköp. Som medicinteknisk ingenjör arbetar du mycket självständigt med stort eget ansvar.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är högskoleingenjör, gärna med medicinteknisk inriktning. Erfarenhet från medicintekniska områden som elektromedicin är meriterande. Annan utbildning eller dokumenterad erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som adekvat kan också accepteras. Utvecklingen går mot integration mellan medicinsk teknik och IT. Du bör därför ha ett starkt intresse för teknik generellt och medicinsk teknik speciellt, men gärna också ett intresse för datateknik. Erfarenhet av felsökning och underhåll av avancerad medicinteknisk utrustning är givetvis meriterande. Vi förväntar oss att du har en hög servicekänsla och god kommunikativ förmåga för att ge annan personalen inom vården, samt patienter bästa möjliga service. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Körkort av klass B krävs då resor i länet ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet är dock till största del förlagt till Östersunds sjukhus. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Eftersom arbetet har stor betydelse för patient- och personalsäkerhet är erfarenhet av och/eller intresse för kvalitetssäkring och säkerhetstänkande en merit.

Övrigt
Vi har gjort urval av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.
Mer info
Kontaktperson Daniel Berg
Telefon 063-153702
Område Östersund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (17 dagar kvar)