Medarbetare till SPOT-team på område psykiatri

Medarbetare till SPOT-team på område psykiatri

Om arbetsplatsen
Område psykiatri befinner sig just nu i ett spännande förändringsarbete med fokus på nära vård och patienten i centrum. Psykiatrin är en specialistverksamhet som ansvarar för den specialiserade psykiatriska vården i Jämtland och Härjedalen. Totalt på området är vi cirka 270 medarbetare fördelat på yrkeskategorierna läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, skötare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer, psykologer, psykoterapeuter och behandlingspedagoger. Arbete med psykiatrisk vård förutsätter gott samarbete mellan professioner, enheter inom området, angränsande områden men även samhällets övriga resurser för målgruppen. Den 1 juni 2018 startade vi en ny verksamhet, Specialist Psykiatriskt Omvårdnads-Team förkortat SPOT. Omvårdnadsteamet är en planerad resurs, som ett alternativ till traditionell heldygnsvård och som komplement till mer sedvanlig öppenvård. SPOT har idag 7 medarbetare och har ett pågående utvecklingsarbete där vi också behöver utöka vår arbetsgrupp, därför söker vi just dig.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som trivs med varierande och utvecklande arbetsuppgifter samt har genuint intresse av att sätta patienten i fokus. SPOT är en del i psykiatrins satsning, att öka den personcentrerade och nära vården. I din arbetsroll möter du patienter som är i behov av akut- och intensivt stöd under en tid. Du kommer att bli en viktig del i den fortsätta utformningen av vår verksamhet. Vi erbjuder patienterna: * Hembesök och mottagningsbesök * Stödjande- och motiverande samtal * God och kvalitativ behandling samt omvårdnadsplanering * SIP (samordnad individuell planering) * Telefonrådgivning/stöd * Stöd i samverkan med andra vårdgivare och aktörer inom området I SPOT har vi regelbunden kvalificerad handledning, löpande intern och externutbildning efter behov. SPOT bemannas av just nu av 1 sjuksköterska, 3 skötare, 2 behandlingspedagoger och 1 överläkare, alla med gedigen kunskap och erfarenhet inom psykiatri.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad undersköterska/skötare eller behandlingspedagog, Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård. Meriterande är om du har någon form av påbyggnadsutbildning i ACT och/eller motiverande samtalsmetodik (MI). Arbetet är stundvis krävande, det ställs krav på att du agerar lugnt och stabilt i stressande situationer. Du trivs med att arbeta i team men även självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god kommunikativ förmåga och din möjlighet till ett gott bemötande. Eftersom teamet hanterar en del akuta insatser krävs att du har en förmåga att ställa om och anpassa dig utifrån nya förutsättningar på kort tid. SPOT arbetar mobilt, så därför är B-körkort ett krav.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Åsa Johnson
Telefon 063-154625
Område Östersund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 juli 2020 (10 dagar kvar)